Anlık Bildirim

Cyanogen, BLU firmasına temiz Android sağlayacak

Kısa süre önce Google'ı kafasına sıkacağını söyleyerek gündeme bomba gibi düşen Cyanogen, Google'dan bağımsız Android projesi için ilk adımlarını BLU firması ile atıyor.
ABD'li mobil cihaz üreticisi BLU, ilerleyen aylarda yeni bir akıllı telefon üretmek üzere Cyanogen ile ortaklığa gidiyor. Bu yeni akıllı telefonun farkı ise Google'dan temizlenmiş bir Cyanogen OS sürümüne sahip olması. Yani cihazda hiçbir şekilde Google uygulaması veya hizmeti yer almayacak.
Cyanogen bunun yerine Amazon Appstore, Dropbox, Skype, Bing, HERE Maps gibi pek çok alternatif uygulamayı yeni sürüme entegre edecek ve kullanıcılara da bu hizmetleri sunacak. Ayrıca Cyanogen'in uygulama içi ödemeler için kendi mobil ödeme sistemini geliştireceği de belirtiliyor. Yani kaba tabirle altyapı Google'dan üst yapı Cyanogen'den olacak.
Google'ın tepkisinden ziyade tüketicilerin buna nasıl bir tepki vereceği Cyanogen'in temiz Android projesinin de geleceğini belirleyecektir. Google Play, YouTube, Google Drive, Google Plus, Google Maps milyarlarca kullanıcıya sahip ve bunların olmadığı bir sistemde kullanıcıların illaki edinmeye çalışması kaçınılmaz. Bu durumda temiz bir sistem projesi de amacından uzaklaşmış oluyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3084 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim