Anlık Bildirim

CyanogenMod 7, TouchPad'e WiFi, ses ve akselerometre desteğini kazandırdı


HP firmasının mobil işletim sistemi webOS için donanım üretimini durdurduğunu açıklamasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Firmanın webOS 3.0 sürümü ile piyasaya sürdüğü iddialı tableti TouchPad ise bu kararın kurbanı oldu ve webOS taşıyan tek tablet modeli olarak tarihteki yerini aldı. 

Kalan stokları elden çıkarmak amacıyla HP, tabletin fiyatını 89$-149$ bandına çekince perakende sitelerinde yığılmalar olmuş model Amazon'un en çok satanlar listesinin zirvesine yerleştirmişti.

9.7 inç 1024 x 768 piksel kapasitif çoklu dokunmatik ekran, 1.2GHz çift çekirdekli Snapdragon işlemci, 512MB RAM, 16GB/32GB kapasite, 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1+EDR özellikleri sunan TouchPad modelinin boşa gitmesini istemeyen Android geliştirici toplulukları ise tablet üzerinde Android sürümü çalıştırma yarışması bile düzenlediler.

Bu konuda en somut adımları atmayı başaran CyanogenMod ekibi daha önce 7. sürümlerinin alfasını tablete port etmiş ancak hiç bir tepki alamamıştı. Grup şimdi bir adım daha ileri gitti ve bazı özellikleri aktifleştirdi.

Bu özellikler WiFi, Android Market erişimi, dokunmatik panel, uygulama tepsisi, ses desteği ve işlevsel akselerometre şeklinde açıklandı. Tablet üzerinde Android 2.3 sürümü deneniyor.

CyanogenMod şimdilik herhangi bir kod dağıtımı yapmadı. TouchPad üzerindeki Android 2.3 sürümü tamamen kararlı bir hale gelene kadar çalışmalarını sürdürecek olan grup ardından ROM'ları internette paylaşacak. Grup son çalışmalarını video olarak da meraklılarına sundu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5463 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim