Anlık Bildirim

DDR4 belleklerde kapasite iki katına çıkıyor

Bellek kartının her iki tarafına yerleştirilen modüller ile artık RAM kapasiteleri iki katına çıkacak. Özellikle mini bilgisayar sistemlerinde üst düzey RAM kapasitelerinin önü açılıyor.

Özellikle mini ITX anakartlarda yer sıkıntısı nedeniyle sadece iki DIMM slotunun olması mini PC ürünlerinin RAM kapasitesini sınırlıyordu. Yakın zamanda üreticilerin çift taraflı RAM bellek modüllerine geçiş yapması bekleniyor.

İki kat kapasite

İnternete sızdırılan bazı anakart ve RAM fotoğrafları küçük boyutlu anakartlarda artık kapasitenin iki katına çıkabileceğini gösteriyor. ASUS Z390 ve Asus Maximus XI serisi anakartlar ile G.Skill Trident Z RGB DC RAM modülleri muhtemelen ilk karşımıza çıkacak ürünler olacak.

Kompakt sistem kurmak isteyenler veya mini PC meraklısı olanlar için bir süredir Nvidia ekran kartları veya Intel ve AMD işlemcilere entegre Vega grafik birimleri sayesinde çıta yükselmişti. Şimdi iki kat RAM desteği sayesinde mini PC modelleri de artık üst seviyede rekabet edebilecek. Örneğin 16GBx2 tarzında bir RAM kapasitesi iyi bir alternatif olabilir.

Şimdilik üreticilerden resmi bir açıklama veya kapasite seçenekleri ile ilgili bilgi mevcut değil. Kaynaklar en erken Ekim ayında çift taraflı RAM belleklerin resmiyet kazanmasını bekliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12652 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
double capacity ddr modules, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim