Anlık Bildirim
 
PC pazarında 2017 yılı başından bu yana yaşanan ve bir kaç ay öncesine kadar zirve seviyelerde yaşanan DRAM stok sıkıntısı gelen raporlara göre önümüzdeki sene son bulacak. Durumun sebebi ise pazara yeni oyuncuların girişi olarak gösteriliyor.

Digitimes’ın raporuna göre özellikle de Micron’un üretim hacmini arttırması ve piyasaya önümüzdeki sene giriş yapacak Fujian Jin Hua Integrated Circuit ile Innotron Memory sayesinde 2019 yılında DRAM fiyatlarında düşüş yaşanacak.
Tabi bu iki etmenin dışında Samsung’un da pazardaki payını kaptırmamak için atağa geçeceğine dair sinyaller vermesive SK Hynix’in üretimini arttıracağını duyurması da bu sonucun oluşmasında rol oynuyor.

Kazanan tüketici

Görüldüğü üzere rekabet koşulları tüketiciye yarıyor. Hatırlayacağınız üzere Samsung, SK Hynix ve Micron’a piyasada yapay stok sıkıntısı oluşturdukları gerekçesiyle dava açılmıştı. Pazarın bu 3 büyüğünün geçtiğimiz çeyreklerde rekor gelir açıklamasını da hafızalarda canlandırmadan geçmeyelim.
DRAM pazarından müjdeli haber: fiyatlar seneye düşebilir
 

Bu güzel gelişmelerin üstüne bizler adına olumsuz bir gelişme olarak DRAM stok sıkıntısına neden olan akıllı telefon pazarının yerini yavaş yavaş otomotiv sektörü alacağını üzülerek belirtelim. Raporda DRAM pazarının değerinin bu sene 104 milyar dolara ulaştıktan sonra 2019-2020’de sırasıyla %1.8 ve %2.6’lık düşüş yaşayacağı aktarılan diğer detaylardan.tden Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8541 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dram, ddr4 ram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim