Anlık Bildirim

Dell Latitude 6430u, "kedi çişi" gibi kokuyor

Dell Latitude 6430u, 'kedi çişi' gibi kokuyor

Bugüne kadar dizüstü bilgisayarlarda fan problemi, ısınma sorunu, trackpad'de takılma, ekranında ölü piksel olması gibi birçok sorunla çok defa karşılaşıldı, yazıldı, çizildi. Ancak Dell'in yeni dizüstü bilgisayarında öyle bir sorun var ki, bugüne kadar ne karşılaşmışsınızdır ne de duymuş.

Dell'in destek forumunda açılan bir konuyla tartışılmaya başlanan sorun gerçekten ilginç. Bir değil, birden fazla kullanıcının mesajlarına göre yeni aldıkları Dell 6430u model dizüstü bilgisayarları alışılmışın dışında, farklı şekilde kokuyor, dahası koku bir türlü geçmek bilmiyor. Buraya kadar birçok kişinin aklına "plastik kokusu" gelmiş olabilir ancak kullanıcıların kokuyu tanımlamak için yaptıkları benzetme bir hayli ilginç: kedi idrarı.

Bazı kullanıcılar, başta evde besledikleri kedilerin bu kokuya neden olmuş olabileceğini düşünseler de birkaç günlük incelemeden sonra sorunun bundan kaynaklanmadığını farkedip, kedilerini suçlamaktan vazgeçmişler (komik olduğunun farkındayız :)). Kullanıcılar, kokunun kendiliğinden gitmemesi üzerine ise bilgisayarın en çok kokan bölümlerine yoğun şekilde hava tutup, kedi kokusunu gideren temizlik malzemeleri ile temizlemelerine rağmen kokuyu giderememişler.

Konuda yükselen şikayetleri inceleyen Dell ise sorunla ilgili yaptığı açıklamayla muzdarip olan kullanıcıları rahatlattı. Sorunun farkında olduklarını belirten Dell yetkilileri, kokunun herhangi bir sağlık riski oluşturmadığını belirterek kullanıcıları, kedilerden kaynaklanmadığını belirterek de kedileri rahatlattı. Kokunun üretimdeki bir prosesten kaynaklandığını ifade eden yetkililer, yeni modellerde böyle bir sorunun olmadığını söylerken; kokunun olduğu bilgisayarlar kullanıcıların geri göndermeleri halinde gerekenlerin yapılarak mağduriyetin giderileceğini ifade etti.

 Haberimizi özetleyen en güzel GIF: "Dell'in yeni laptop'u, daha önce burada olan bir kedi gibi kokuyor"


Kaynak:http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19512174.aspx?pi239031352=5 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1970 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, dell ve latitude
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim