Anlık Bildirim

Deloitte : Mobil operatörler kullanıcıların veri trafiğiyle başa çıkamıyor

Deloitte : Mobil operatörler kullanıcıların veri trafiğiyle başa çıkamıyor

3G teknolojileri öncesinde hücresel ağlar üzerinden Kilobitler seviyesinde veri aktarımı yapabilirken, artık Megabit seviyesinde hızlarla cepte internete bağlanabiliyoruz. Ancak sürekli büyüyen mobil abone sayısı, beraberinde muazzam bir bağlantı trafiğini de getiriyor. Bu bakımdan aboneler kota veya adil kullanım kotası gibi kısıtlamalarla artan veri trafiğinin önüne geçmeye çalışıyor.

Ancak Deloitte tarafından yapılan bir araştırma, mobil operatörlerin akıllı telefon kullanıcılarının büyüyen veri kullanımı talepleri ile başa çıkamadığını ortaya koyuyor. Rapora göre iPhone, Android veya Windows Phone cihazı kullanıcıları, standart bir telefon kullanıcısından 35 kat daha fazla veri tüketiyor. Bu hızla devam edildiği takdirde, mobil veri trafiği 2016 yılında kablosuz trafiğin 50 kat artmasına katkı sağlayacak.

Bant genişliğinin daralması, kullanıcıların internete bağlanamaması anlamına gelmese de, otoyolların yoğun trafikte sıkışıklık yaşaması ve yavaş ilerlemesi örneğinde olduğu gibi bağlantı esnasında yavaşlamaya sebep oluyor.

Bu dönemlerde kullanıcılar iki veya üç kez bağlantı denemesi yaparken, sesli görüşmelerde üç veya dört kez kopma yaşanması, web sayfalarının donması ve internet hızının düşmesi gibi olaylar yaşanabiliyor. En kötü senaryoda ise bağlantı hızı 1Mbps altında uzunca bir süre seyrediyor ve video akışları imkansız hale geliyor. 

Pek çok hükümet darboğaz karşısında boş radyo frekansları ayarlayarak operatörlere destek olmaya çalışıyor. Ancak bu hamleler oldukça nadir ve genelde özel amaçlara yönelik olarak yapılıyor. 

Veri aktarım hızlarını üst seviyeye taşıyan 4G teknolojilerinin yaygınlaşması ile veri kullanımının daha verimli hale geleceği ve bant genişliğinin etkin bir biçimde kullanılacağı belirtiliyor. Ancak kablosuz bant genişliğine olan talep bu gelişmeleri de kaynak anlamında boşa çıkaracak ve büyük metropolitanlarda son kullanıcı tecrübesi anlamında kötüye gidiş devam edecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
969 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mobile
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim