Anlık Bildirim

Digitimes: 2012'de Ultrabook üreticilerinin Apple'ı geçmesi zor görünüyor

Intel’in öncülüğünde geçen yıl raflardaki yerini alan Ultrabook’lar pazarda hızla yaygınlaşma sürecine girmiş durumdalar. Bu durum en çok Apple için risk unsuru taşıyor olsa da yapılan çalışmalar Apple’ın 2008 yılından satışa sunduğu Macbook Air ile girdiği ultra-ince dizüstü bilgisayar pazarında liderliğini sürdürmeye devam edeceği yönünde. 
Digitimes Research’ün kıdemli analistlerinden Joanne Chien’e göre Ultrabook konseptinde Windows 8 ve dokunmatik ekran üzerine yatırım yapan üreticilerin Apple’ı koltuğundan indirmesi zor görünüyor.
İkinci çeyrekte ultra-ince dizüstü bilgisayarları da içine alan küresel dizüstü siparişlerinin yaklaşık %50’sinin Macbook Air tarafından oluşturulduğu belirten Chien’in öngörüsüne göre 4.çeyrekte Apple dışındaki üreticilerin Ultrabook çözümlerinin toplam sevkiyat sayısı, Macbook Air’in sevkiyat sayısının gerisinde kalacak.
Windows 8’in 15 dolarlık yükseltme kampanyasına da değinen Chien, yükseltme programının dizüstü bilgisayar satışlarına yapacağı olumlu etkinin Microsoft’un beklentilerini karşılamayacağını düşünüyor.
Diğer taraftan Digitimes Research’ün çalışmasına göre haziran ayı itibariyle aylık sevkiyat açısından Toshiba %15’e yakın düşüş, HP ise %2’ye yakın düşüş yaşarken; ilk 6 büyük dizüstü bilgisayar üreticisi göz önüne alındığında aylık %5 ila %10’luk büyüme sağlanmış. Çeyrek geneline bakıldığında ise top 6 dizüstü üreticisinin siparişlerinin geçen yılki ortalama performans olan %6-%8’lik büyüme oranın çok daha altında kalarak %1.3’lük büyüme sağlandığı düşünülmekte. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2264 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Apple ve
3 etiket daha acer ultrabook macbook air
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim