Anlık Bildirim

Dikkat! iOS işletim sisteminde şifreniz kolayca çalınabilir

Kötü niyetli hackerlar kullanıcılardan bir şeyler çalabilmek için akla hayale gelmedik yöntemler buluyor. Son yöntem iOS kullanıcılarının şifrelerini kolayca çalabilecek kapasitede.

Apple her zaman iOS işletim sisteminin ne kadar güvenli olduğunu dile getirir. Ne var ki artık çok büyük bir ekosistem ve hackerlar için de önemli bir hedef haline geldi. Bazı saldırılar çok tehlikeli bir hal alabiliyor.

Çok yanıltıcı

Pek çok iOS kullanıcısı tarafından rapor edilen ve ilk başta sistemsel bir hata olduğu düşünülen olayda sürekli ekrana gelen pencere kullanıcının şifresini istiyor. Kontrol penceresi orijinali ile o kadar benzer ki hiç düşünmeden şifrenizi girmeniz olası. Bazı geliştiriciler konunun uygulama kaynaklı olduğunu tespit etmiş.

Bir geliştirici, uygulamasına eklediği kodlar ile ana ekrana yüzen pencere olarak şifre sorma penceresini getirmeyi başarmış. Uygulama hem kilit ekranında hem de ana ekranda yinelenen şekilde şifre istiyor. Kullanıcı reddetse bile bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor.

Normalde sistemde bir değişiklik olduğunda iOS işletim sistemi kullanıcıdan şifresini istiyor. İlk başta buradan kaynaklı bir hata olduğu sanılmış ancak bazı geliştiriciler Home tuşuna bastığında uygulamanın kaybolduğunu görmüş. Sistem şifre istediği zaman Home tuşuna bassanız bile kaybolmuyor. Buradan yola çıkılarak bunun aslında bir uygulama hilesi olduğu anlaşılmış.

App Store değerlendirme sürecinden geçtiği için meraklı kişiler tarafından uygulama indirilip kurulabiliyor. Bu da kabus dolu günlerin başlaması anlamına geliyor. Kolay kolay pencereler arasındaki fark anlaşılamayacağı için de şifreyi kaptırmak an meselesi oluyor.

Apple konunun farkında ve bunun için bir güncelleme hazırlıyor. Geliştiriciler şifre sorma ekranı çıktığında Home tuşuna basılmasını ve eğer pencere kayboluyorsa kesinlikle şifre girilmemesini tavsiye ediyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5568 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios phishing attack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim