Anlık Bildirim

Disney'in yeni robotu düz duvarda gidebiliyor

Düz duvara tırmanabilen bir robot ilk bakışta çok mantıklı gelmeyebilir. Ancak ETH Zürich ile Disney'in ortaklaşa geliştirdikleri VertiGo kendisine hayran duyulacak kadar iyi çalışabiliyor.
Geleceği şekillendirmek adına robotların gelişimine hızlı şekilde devam ediliyor. Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü ya da kısa adıyla ETH Zürich ile Disney tarafından hazırlanan robot modeli VertiGo ise, sınır tanımayan çalışma yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 
ETH Zürich ve Disney tarafından ortak bir çalışma sonucunda ortaya çıkan VertiGo, dış görünüş itibariyle oldukça basit görünüyor ancak benzersiz bir özelliği bünyesinde barındırıyor. Üst tarafına yerleştirilen iki adet pervanenin yardımıyla düz duvara tırmanabilen ve drone'lardan ilham alınan yapısıyla duvar üzerinde normal şekilde hareket edebilen VertiGo, bunu pervanelerin açısı ile oluşturulan zıt itme gücüyle yerine getiriyor.
Sunduğu bu akılcı tasarım ve altyapı ile kendisine hayran bırakan VertiGo üzerinde çalışmalar devam ediyor ve kısa zaman içerisinde satışa çıkması beklenmiyor. Ancak aracın büyük boyutlu örnekler ile yapabileceklerinin sınırı bulunmuyor. Bu noktada ilk olarak askeri amaçlar akıllara geliyor olsa da VertiGo'nun arama kurtarma faaliyetleri için çok büyük bir potansiyeli bulunuyor.
VertiGo hakkında hazırlanan kısa tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5824 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ETH Zurich, Diğer Bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim