Anlık Bildirim

Dronelar, masa tenisinde Ma Long kadar iyi olabilecekler mi?

Girdikleri her alanda hayatlarımızı kolaylaştıran fakat bir yandan da bizlere farklı açılardan rakip olan robotlar yakın zaman da masa tenisi rakiplerimiz olacağa benziyor.
Dronelar, masa tenisinde Ma Long kadar iyi olabilecekler mi?
 
Kasım ayında Uluslar Arası Masa Tenisi Federasyonu tarafından, en iyi oyuncuların yer aldığı listede 1. sıraya yerleştirilen Ma Long, ITTF Dünya Turu Turnuvalarında peş peşe 5 defa altın madalya alarak bir rekorun da sahibi. Kendisi gelmiş geçmiş en iyi iki kanatlı looper olarak biliniyor. Peki, günümzün en heyecan yaratan ve baş döndürücü hızı ile gelişmelerine devam eden droneler, günün birin de kendisine rakip olabilir mi?
Sorunun cevabı için henüz erken olsa da, çalışmalar ileri de bunun mümkün olduğunu destekleyecek nitelikte. IBM’ den Jae-Eun Park ve bilgisayarlı görüş araştırma ekibi IRIS+ marka drone’a, kendi yolunda giden bir ping-pong topunu takip etmeyi ve müdahale ederek vuruş yapmayı öğrettiler. Görüntüler de IRIS+’ın hereket ettikten sonra konumuna geri dönüşüne yardımcı olması için bir iple desteklendiği görülmekte.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim