Anlık Bildirim

Dünya düzdür diyen ''Çılgın'' Mike roketiyle 575 metre yükseldi

Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak isteyen 61 yaşındaki emekli limuzin şoförü Mike Hughes, roketiyle kendisini gökyüzüne fırlattı. 575 metre yükseliğe ulaşan Hughes, süreci belgesele aktaracak.

Dünya düzdür diyen ''Çılgın'' Mike roketiyle 575 metre yükseldi Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl kasım ayından beri kendi tasarladığı roketle kendisini gökyüzüne fırlatmak isteyen Mike Hughes sonunda amacına ulaştı. Çılgın Mike olarak bilinen 61 yaşındaki amatör roket uzmanı Dünya'nın düz olduğunu düşünüyor ve roketle gökyüzüne yükselerek bunu kanıtlamak istiyordu. Eyalet arazisinde roket fırlatmak için izin almakta zorlanan ve bazı teknik problemler yaşayan Hughes uçuşunu birkaç kez ertelemek zorunda kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde fırlatma operasyonuyla ilgili bütün hazırlıklarını tamamlayan Çılgın Mike, kendi yaptığı roketiyle Mojove Çölü'nde kendisini gökyüzüne fırlattı.


İkinci paraşüt kazayı önledi 

Roketiyle yaklaşık 575 metre kadar yükselen Mike Hughes daha sonra roketiyle birlikte düşmeye başladı. Hughes'a asistanlık eden Waldo Stakes, roket düşüşe geçmeden önce Hughes'ın yaklaşık 156 m/s hızla uçtuğunu belirtiyor. Roketin düşmeye başlamasıyla birlikte ilk Hughes'ın ilk paraşütü açtığını ifade eden Stakes, buna rağmen roketin çok hızlı bir şekilde düşmeye devam ettiğini gören Hughes'ın ikinci paraşütü de devreye soktuğunu açıkladı. Hughes, ikinci paraşütün yardımıyla çok ciddi bir yaralanmanın eşiğinden dönse de sert ve dengesiz iniş nedeniyle sırtında ufak çaplı yaralanmalar meydana geldi.


Çılgın Mike daha önceki açıklamalarında kilometrelerce yükseğe uçmayı istediğini dile getirmişti. 575 metrenin Mike için yeterli olmadığı düşünülüyor ancak Mike ufak yaralanmalara rağmen başarıyla tamamlanan fırlatmadan oldukça memnun. ''Benim korkup vazgeçtiğimi ve bir roket yapmadığımı söyleyen insanlardan bıktım.'' diyen Mike tüm bu söylemlere karşılık roketini yapmaktan ve uçuşu tamamlamaktan gurur duyuyor. 


Yeni uçuş için çalışmalar başlıyor

2014 yılında da benzer bir uçuşla yaklaşık 400 metre yükseliğe ulaşan Mike, Arizona eyaletinde gerçekleşen uçuşta yaralanmış ve iyileşmesi üç gün sürmüştü. Bu uçuşla da ciddi bir tehlike atlatan Mike görünen o ki uçuşlara devam etmeye kararlı. Dünyanın frizbi şeklinde olduğuna inanan Mike, ''Bundan emin miyim? Hayır. İşte bu yüzden uzaya çıkmak istiyorum.'' diyor. Bir sonraki uçuşta hedefini artırmaya niyetlenen Mike, uçuş için Kaliforniya valisi ile görüşmek istiyor. 


Roketini oluşturmak için birkaç yıl boyunca çalışan ve yaklaşık 20.000$'lık harcama yapan Çılgın Mike şimdi roketin üretim sürecini ve uçuşu konu alan bir belgesel hazırlıyor. Belgesel yoluyla düşüncelerini diğer insanlarla paylaşacak olan Mike, belgeselin ağustos ayında hazır olacağını açıkladı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5051 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mad mike hughes, mike hughes ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim