Anlık Bildirim

Ekran sektörü 169 milyar dolar değere gidiyor

Her gün yeni cihazların katılması ile talebin artış gösterdiği ekran sektörü, büyümesinde hız kesmiyor. 2022 yılında ekran pazarı 169 milyar dolar değere ulaşacak.

Bugün geçmişten çok daha fazla ekran taşıyan cihazlar mevcut ve panel üretimi de buna paralel olarak artıyor. Analizler 2022 yılına kadar ekran sektörünün düzenli bir şekilde büyüyeceğini ön görüyor.

Talep giderek artıyor

Yapılan son analizlere göre ekran sektörü 2022 yılında 169 milyar dolar değerine ulaşacak. 2015 yılında 106 milyar dolar olan sektör yaklaşık yüzde 60 civarında artmış olacak. 2016 yılından itibaren ise yıllık yüzde 7.5 civarında düzenli bir artış bekleniyor.

Analizlerde LCD, OLED, QLED, e-ink gibi panel türlerinin yanısıra akıllı telefon, tablet, televizyon, monitör, reklam ekranları gibi tüm alanlar dahil edilmiş. Toplamda 68 pazarın verilerinden sentezlemeler yapılmış.

Ekran sektörü için enerji verimliliği ön planda olan ve yüksek özellikleri olan ürünlerin başı çekeceği tahmin ediliyor. Ayrıca esnek OLED ekranlarda da artan bir talep ve büyüme olacağı ön görülüyor. Özellikle kavisli televizyonlar, monitörler ve akıllı telefonlar bu büyümenin en büyük sebebi.

Akıllı telefon ve televizyon gibi tüketici elektroniği ürünlerinin ekran pazarında en büyük payı elinde tuttuğu ifade ediliyor. Artan talep nedeniyle önümüzdeki yıllarda da bu sektörlerin ekran pazarında başı çekeceği belirtiliyor. Yine son dönemde duymaya başladığımız Quantum Dot ekran teknolojisi de geleceğin en hızlı büyüyecek teknolojisi olarak gösteriliyor. QD teknolojisi ağırlıklı olarak televizyonlar ve reklam ekranlarında kullanılıyor.

2022 yılına kadar ekran pazarının en büyük payı Kuzey Amerika kıtasında olacak. ABD, Kanada ve Meksika’nın bu oranı arasında paylaştığı ifade ediliyor. Bu ülkelerde teknolojinin hızlı bir biçimde benimsendiğine dikkat çekiliyor. Asya kıtası ise gelecekte en önemli yatırım fırsatlarının olacağı bölge olarak gösteriliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim