Anlık Bildirim

Elektrikli Chevrolet Volt yeni bir ödül daha kazandı

Daha önceki haberimizde Amerika'nın en prestijli ödüllerinden olan ''2011 North American Car and Truck of the Year'' ödülünün finalistlerini sizlerle paylaşmıştık.Otomobil kategorisinin favorilerinin Chevrolet Volt ile Nissan Leaf olduğunu ancak 3.finalist olarak açıklanan Hyundai Sonata'nın da önemli bir başarıya imza attığı belirtiliyordu.

Özellikle otomobil kategorisinin sonuçlarının merakla beklendiği ödülü tahmin edildiği gibi finalist elektrikli otomobillerden biri, Chevrolet Volt kazandı. Yakın zamanda Green Car of the Year ödülünü de kazanan bu başarılı otomobilin 149 beygirlik elektrik motoru 368 NM tork üretebiliyor. Lityum-iyon teknolojili bataryaları ise 16 kWh enerjiye sahipler. Elektrik motoru sayesinde 160 klometre/saat hıza ulaşabilen Volt, 0-96 kilometre/saat hıza 9 saniye civarında çıkabiliyor. 120 volt gerilimle 10-12 saatte, 240 volt gerilimle ise yaklaşık 4 saatte şarj olabilen otomobil, menzil arttıran benzinli motoru sayesinde 560 kilometreye kadar yol alabiliyor.

Truck kategorisinde çok büyük rekabetin yaşanmayacağı ve yeni Ford Explorer'ın ödülü kazanma ihtimalinin daha fazla olduğu zaten belirtiliyordu. Ford'un önemli sedan modeli Taurus platformunda geliştirilen ve yeni verimli motorlarıyla ön plana çıkan Ford Explorer truck kategorisinde ödülün bu seneki sahibi oldu.

Chevrolet Volt
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim