Anlık Bildirim

Elon Musk sözünü tuttu ve ilk tünelin görüntülerini paylaştı

Geçtiğimiz ay attığı tweetle kısa bir süre içinde tünel kazılarına başlanacağını iddia eden Musk, ilk kez tünelle ilgili görüntüleri paylaştı ancak görüntüler kafaları daha çok karıştırdı.

 

Elon Musk sözünü tuttu ve ilk tünelin görüntülerini paylaştı Tam Boyutta Gör
 

Elon Musk aralık ayında Los Angeles trafiğini rahatlatmak adına bir kazı şirketi kuracağını ve yer altında tüneller inşa edeceğini duyurmuştu. Musk bununla da yetinmeyip geçtiğimiz ay henüz hiçbir gelişme yokken hatta belediyelerden izin alma teşebbüsünde bile bulunmamasına rağmen tünel kazılarına 1 ay içinde başlanılacağını duyurmuştu. Musk’ın Twitter hesabından paylaştığı tünel fotoğrafları ise şimdi kafaları daha çok karıştırdı.

İlk olarak cuma gecesi Twitter hesabından bir tünel görüntüsü paylaşan Musk, fotoğrafın altına sadece‘’Minecraft’’ yazmakla yetindi. Tabi bu paylaşımın ardından kafalarda pek çok soru işareti uyandırdı. Takipçilerinin bir kısmı bu fotoğrafı Musk’ın sadece alay ettiği şeklinde yorumlarken bazıları ise Musk’ın tıpkı Minecraft’taki gibi yeni bir dünya inşa etmeye başladığının işareti olarak değerlendirdi. Peki tünel projesi başlamış mıydı? Devrim gerçekten bu kadar kolay mı gerçekleşmişti? Alınması gereken onca izin ve yapılacak başvurular nasıl bir anda halledilmişti? Bu soruların cevabını kimse bilmiyordu zira Elon Musk bunların hiçbirine cevap vermedi.

Daha bu olayın şaşkınlığı atılmadan ertesi gün Musk yeni bir tünel görüntüsü daha paylaştı. Bu sefer ortada gayet açık bir tünel fotoğrafı vardı ve altında fotoğrafa dair çok önemli bir detay yazıyordu: ‘’26 Feet çaplı bir tünel D.C’nin altında 2 mil ilerledi.’’

Bu fotoğrafla birlikte herkes Musk’ın tünel kazılarına başladığı konusunda hemfikir görünüyor ancak bu işleri ne zaman ve nasıl hallettiği konusunda maalesef yine aynı şekilde bir fikrimiz yok. Kimileri Musk’ın yeni düzen kurma isteğinde kimsenin tahmin edemediğinden daha hızlı bir şekilde ilerleme kaydettiğini ve gerekli izinleri aldığını söylerken diğer taraftan Musk’ın aynı zamandan danışmanı olduğu Trump’la özel olarak bu konuda konuştuğunu ve onun yardımlarıyla hızlı bir başlangıç yaptığını düşünenlerin sayısı da hiç az değil.

Tabi tünellerde rayların olması ve birkaç arabanın aynı anda ilerlemesi için dar görünüyor olması bu görüntülerin sahte olabileceği ihtimalini de akıllara getiriyor. Görünen o ki tünellerle ilgili daha fazla şey öğrenmek için yine Musk’ın tweetlerini beklemekten başka şansımız yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7739 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elon musk, tünel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim