Anlık Bildirim

Eski Siri CEO'su : Siri sadece bir başlangıç




Apple'ın iPhone 4S modelinin tanıtımında öne çıkan en önemli özellik dijital sesli asistan Siri olmuştu. Ses dikte etme veya sesli komut verme gibi temel fonksiyonlardan bir adım daha ileri bir teknoloji sunan Siri hakkında pek çok haber yapıldı. Ancak Siri hakkında en iyi yorum tabii ki kurucusundan geldi.
Apple'ın 2010 yılında satın aldığı Siri firmasının kurucu ortağı ve o dönem ki CEO'su Dag Kittlaus bir röportajında Siri'nin hayallerinin de ötesine geçtiğini belirtiyor. HAL 9000, KITT, Star Trek komuta bilgisayarı gibi örnekler yıllardır insan ve makinelerin etkileşimini konu ediniyor. Siri ile bu hayale ilk defa bu kadar çok yaklaşıldı.
Kittlaus Siri'nin kazara keşfedildiğine inanmıyor. Siri ilk geliştirildiğinden bu yana çok iyi çalışıyor ve kompleks etkileşimleri basitleştiriyor. Apple'ın Siri için ne planları olduğunu bilmese de Siri'nin sonraki versiyonlarını taşıyacak iPhone 5, 6 ve 7 modellerini satın almak için Kittlaus daima en ön sırada olacak. Hatta Kittlaus son çıkan modelin kendisine gönderilmesini sağlaması için Siri'ye komut verebileceğine inanıyor.
Şu anki dönemler Siri için henüz erken dönemler. Kittlaus çocuklarımızın bir gün sanal bir asistan olmadan hayatın nasıl geçtiğini bize soracaklarına inanıyor. Tıpkı bizim bilgisayarsız veya internetsiz bir hayatın nasıl olabileceğini o günleri yaşayanlara sorduğumuz gibi.
Yavaş yavaş sesli etkileşimlerin kullanıldığı platformlar ortaya çıkmaya başlıyor. Avrupa'da bir banka sesli etkileşim otomasyonlarına yatırım yapıyor. Amazon ses tabanlı ticaret için çalışmalara başlamış durumda. VirtuOz gibi sesli asistanlar seyahat etmek isteyenlere yardımcı oluyor. Tıp dünyasında da sanal medikal asistanlar görmek mümkün.
Eski Siri CEO'su : Siri sadece bir başlangıç
 
Ses etkileşimi teknolojilerinin bu derece ilerleme göstermesinin sebebi ise aslında dijital geleceğin en önemli parçalarından birinin yapay zekalı sanal asistanlar olarak görülmesi. Çünkü sanal asistanlar karmaşık olarak görülebilecek pek çok hizmeti tek bir çatı altında toplayarak tek bir basit dialog haline getiriyor.
Örneğin sanal bir seyahat asistanının geciken uçuş sebebiyle kullanıcısına bir otel bulma veya yeni bir uçuş ayarlama seçeneğini sunması aslında zamanı, yeri ve içeriği tespit etme, uçuş durumunu sorgulama, otel rezervasyonu ve muhtemel uygun uçuş saatlerini listeleme gibi işlemleri tek bir basit dialog altında topladığı anlamına geliyor.
Bu işlemleri akıllı telefonunuz ile ayrı ayrı yapmak istediğinizde farklı uygulamalar kullanmak, farklı formlar doldurmak gibi zamanınızın çoğunu ayırmanız gereken durumlar ortaya çıkacak.
İşte sanal asistanınız sizinle ilgili pek çok kişisel bilgiyi hafızasında saklayarak ihtiyaç duyulan anlarda dinamik olarak pek çok hizmet arasında kullanabiliyor.
Sanal asistanların günlük hayatımızın bir parçası olduğu zaman ise artık geriye dönüp onların olmadığı bir zamanda yaşamak bile istemeyeceğiz.
Kittlaus bu noktada ilginç bir soru soruyor : Gelecekte tüm ihtiyaçları tespit ederek farklı alanları tek bir mozaikte birleştiren devasa bir yapay zeka mı yoksa her ihtiyacımız için ayrı ayrı kullanacağımız sanal asistanlar mı olacak? Bunun cevabını zamanla göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5183 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 4s
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim