Anlık Bildirim

Ferrolic saati göstermek için ferromanyetik maddeleri kullanıyor

 Uzay araçlarında kullanılan yakıtı yerçekimsiz ortamda da motora ulaştırabilmek için 1963 yılında NASA araştırmacısı Steve Papell tarafından geliştirilen ve manyetik alanlara aşırı duyarlı akıcı bir madde olan ferromanyetik sıvı, sanatçıların gözde araçları arasında yer almaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok ilgi çekici sanat projesinde kullanılan ferromanyetik sıvı, şimdi de Ferrolic adlı çalar saatin yapımında kullanıldı.
 Eindhoven Teknoloji Üniversitesi'nde görevli olan Zelf Koelman tarafından geliştirilen Ferrolic, bir yandan ferromanyetik maddeyi kullanarak saati gösterirken bir yandan da Rorschach kartlarını andıran görüntüler ortaya çıkarıyor. Ferrolic'i bir çalar saatten ziyade bir akvaryuma benzeten Koelman, arka planda çalışan güçlü elektromıknatısların akıcı maddeyi kontrol ederek sıvıya şekil verdiğini açıkladı. Ferrolic'in yazılımının esnek olduğunu belirten Koelman, cihazın sadece saati değil istenilen yazıları, şekilleri ve animasyonları da gösterebileceğini ifade etti.
Şimdilik sadece bir prototip olan Ferrolic'i satışa çıkaran Koelman, şimdilik sadece 24 tanesi hazır olan bu ilgi çekici çalar saatin 7500 avroya satışa sunulacağını belirtti. Ferrolic'in ahşap, seramik ve deri çerçeve seçenekleriyle satışa sunulacağını söyleyen ünlü tasarımcı, kullanıcılara bu teknolojinin sadece birkaç aylık ömrü olduğunu hatırlattı. Yapım aşaması devam ettikçe bu sürenin uzaması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim