Anlık Bildirim

Fitbit kan şekeri seviyesini akıllı saat ekranına taşıyor

Giyilebilir teknoloji devi Fitbit, glikoz izleme alanında çalışmalar yürüten Dexcom'la bir ortaklık yaparak Ionic marka akıllı saatinde kan şekeri seviyesini gösterebilecek.
Fitbit, diyabetik kullanıcılarına yardımcı olmak için sürekli glikoz izleme alanında faaliyet gösteren Dexcom isimli şirketle ortaklık kuruyor. İki şirket diyabet hastalarının Fitbit Ionic akıllı saatle glikoz seviyelerini takip edebilmelerini sağlayacak.
Fitbit'in Ionic marka akıllı saatinde glikoz izleme özelliği yok. Yapılan ortak çalışmayla birlikte akıllı saat 2018'den itibaren Dexcom'un G5 mobil sensöründen gelen verileri gösterebilecek. Dexcom'un sensörü 900$'lık bir maliyetle deri altına yerleştiriliyor.

Entegrasyon 2018'de tamamlanacak

Her beş dakikada bir ölçüm yapan sensör bu verileri Fitbit Ionic'e göndererek kullanıcılara glikoz seviyelerini her an izleyebileceleri sürekli bir yöntem sunmuş olacak. DexCom G5 tarafından ölçümlenen verilerin Android ve iOS cihazlarda da görüntülenebildiğini belirtelim. Entegrasyonun 2018 yılı içerisinde tamamlanması bekleniyor.
Daha önce Apple'ın, Apple Watch aracılığıyla şeker ölçümü için invaziv olmayan yani kan örneği alma işlemini ortadan kaldıracak bir yöntem üzerinde çalıştığını duymuştuk. Glikoz seviyesini sürekli olarak kontrol altında tutması gereken hastaları parmak delme gibi geleneksel yöntemlerden kurtarmak isteyen şirketlerin bu alandaki çalışmalarının ilerlediğini görmek sevindirici.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim