Anlık Bildirim

Fiyatlandırma politikası Google tableti geciktiriyor


Google'ın kendi Nexus markalı tableti için ASUS firmasıyla ortaklık yaptığı teknoloji gündemini meşgul eden konulardan birisi. Mayıs ayında hacimli üretime geçeceği tahmin edilen 149$'lık tabletin bazı gecikmeler yaşadığı rapor ediliyor. 

Projeye yakın kaynakların aktardığı bilgiye göre 7 inçlik tabletinde Google, 4 çekirdekli NVIDIA Tegra 3 işlemci kullanmak konusunda ısrarcı ve daha önce çift çekirdekli olacağı belirtilen üründe bazı tasarım değişiklikleri yapmak gerekiyor. Bu da fiyatı 249$'a çıkarıyor. Google ise Kindle Fire ile rekabet edebilmek için fiyatı aşağı çekmenin planlarını yapıyor.

Dahası Google, Android işletim sisteminin beşinci sürümünü de tablete yüklemek istiyor. Bunun için de Haziran ayı sonundaki I/O konferansı bekleniyor. Ayrıca 7.85 inçlik iPad mini dedikodularının yaz dönemini işaret etmesi de Google'ı beklemek zorunda bırakıyor.

Tüm bu nedenlerden dolayı da tabletin piyasaya çıkışı Temmuz ayı sonrasına sarktı. İddiaların arasında Android 5.0 sürümü ve iPad mini ile ilgili olanların gerçekleşme ihtimali biraz düşük. Donanımda değişiklik ve fiyat seviyesini dengeleme çalışmaları neticesinde tabletin biraz daha gecikmesi ihtimal dahilinde olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3850 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, google nexus ve google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim