Anlık Bildirim

Geeksphone, aynı cihazda hem Firefox hem de Android işletim sistemi imkanı sunacak

Geeksphone, aynı cihazda hem Firefox hem de Android işletim sistemi imkanı sunacak

Global olarak fazla tanınmasa da Firefox işletim sistemine verdiği destek ile bilinen İspanyol akıllı telefon üreticisi Geeksphone, yeni modeli ile önemli bir adım atma niyetinde.

Geeksphone Revolution adlı yeni Android akıllı telefon modelini 2014 yılında satışa sunacak olan firma, Firefox gibi farklı bir işletim sisteminin de kurulmasını mümkün hale getiren bir tasarım anlayışı benimseyecek.

Ancak bilgilere göre cihaz standart kullanıcılar için değil, telefonu kurcalamayı seven kullanıcılar için bu imkanı sunacak. Yani ROM kurma işlemleri ile Firefox OS cihaza kurulabilecek ve böylece iki işletim sistemi de kullanılabilecek. Firmanın stabil bir Firefox ROM'u sunacağı da tahmin ediliyor.

Geeksphone, yeni cihazını Intel'in Clover Trail+ tabanlı 1.6GHz saat hızında çalışan Atom Z2560 yongaseti üzerine inşa ediyor. 4.7 inçlik 960x540 piksel çözünürlüğünde IPS bir ekrana sahip olan cihaz, 8MP çözünürlükte arka kamera, 2000mAh batarya, microSD yuvası şeklinde diğer özellikleri mevcut. Cihazın Avrupa'da gelecek yılın ilk aylarında satışa çıkacağı belirtiliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
898 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim