Anlık Bildirim

Google, Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile birlikte Ekim ayında yeni bir Nexus modeli tanıtabilir


Google’ın hem tablet hem akıllı telefonlarda iki ayrı Android işletim sistemi kullanılmasıyla ortaya çıkan karışıklığın önüne geçmek için hibrid bir Android işletim sistemi olan Ice Cream Sandwich sürümünü Ekim ayı civarında yayınlamaya hazırlanıyor.
Yeni Android sürümlerinin tanıtımında bir yeni Nexus modeli tanıtan Google bu geleneğini Ice Cream Sandwich ile de devam ettirebilir. 

BGR sitesinin Google kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre Google, Android 4.0 Ice Cream Sandwich sürümünün tanıtımını yeni cihazlarla beraber Ekim ayında tahmini iPhone 5 modelinin tanıtım zamanına denk gelecek şekilde yapabilir.

Ice Cream Sandwich sürümü Google’ın I/O 2011 konferansında tanıtıldı ve hakkında fazla bilgi yok. Etkileyici bir arayüz ve yeni API’ler sunacağı bilinen sürüm Gingerbread ve Honeycomb versiyonlarının karışımı olacak, hem tablet hem de akıllı telefonlarda kullanılabilecek.

Google yeni sürümü 2011 dördüncü çeyrekte piyasaya sürmeyi planlıyordu. Ancak siteye göre yeni nesil iPhone ile mücadele edecek şekilde tarih konusunda revizyona gidildi.

Yeni sürümü ilk taşıyacak olan modelin ise Prime adında yeni bir Nexus versiyonu olacağı iddia ediliyor. Nexus Prime’ın özellikleri ise 1.5GHz hızında çift çekirdekli Qualcomm işlemci, 1GB RAM, Super AMOLED ekran, 720p desteği ve butonsuz bir tasarım şeklinde tahmin ediliyor. Nexus Prime, Ekim ayında tüketicilerle buluşacak.

Son yıllarda ilk kez sonbahar ayları mobil piyasası bakımından bu kadar fazla hareketli geçecek gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7136 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim