Kullanıcıların ''rızası'' ile gerçekleşiyor
Google'ın kamu politikası ve hükümet işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Susan Molinari tarafından kaleme alınan mektuba göre şirket; yazılım ve uygulama geliştiricilerinin Gmail hesaplarındaki verileri incelemesine izin veriyor. Yazılım ve uygulama geliştiricilerinin Gmail verilerine erişebilmesi için ilk olarak kullanıcıların izni gerekiyor ancak bu iznin kullanıcıların özgür iradelerine dayandığını söylemek mümkün değil. Gmail'i kullanmak isteyen kullanıcılar Google'ın gizlilik politikasını onaylamış oluyor. Buna göre Google, kullanıcıların yazdığı ve aldığı e-postaları toplayabiliyor.
Susan Molinari, kullanıcı onayının ardından yazılım veya uygulama geliştiren üçüncü tarafın şeffaf olması gerektiğini belirtiyor. Buna göre e-posta verilerine erişmek isteyen üçüncü taraflar verileri hangi amaç için nasıl inceleyeceğini detaylı bir şekilde açıklamak zorunda. Verilere erişmek isteyen üçüncü taraf şeffaflığı sağlasa bile Google verilerin nasıl incelendiğini düzenli olarak takip ediyor. Makine öğrenme ile bu süreci inceleyen şirket, Google'ın gizlilik politikasını ihlal ettiğini düşündüğü üçüncü tarafları manuel olarak inceleme alıyor. Bu inceleme süreci sonrasında üçüncü tarafın, başlangıçta yaptığı açıklamaya aykırı davrandığı tespit edilirse verilere erişimi engelleniyor.
Google, Gmail hesaplarındaki e-postalara erişim iznini yasal bir zemine oturtmuş ve basit bir süreç haline getirmiş olsa da bu açıklama senatörleri tatmin etmiş değil. Senato'nun ticaret komitesinden yetkililer gizlilik konusu hakkında detaylı açıklamalar için Google, Apple, Amazon ve AT&T şirketlerinden temsilcilerin katılacağı bir duruşma düzenleyecek. 26 Eylül'de gerçekleşecek olan duruşmada şirketlerin gizlilik politikaları detaylı bir şekilde sorgulanacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Heykel var yer misin kanka?
bizimkiler tahareti tartışıyor