Anlık Bildirim

Google Pixel 4 depolama birimi iddiaya göre Galaxy Note 10’dan daha yavaş olacak

Google'ın önümüzdeki ay tanıtılacak amiral gemisi Pixel 4 ve Pixel 4 XL, yeni çıkan benchmark skorlarına göre eski jenerasyon UFS 2.1 depolama ile gelecek. Bu fark arayüzü yavaşlatabilir.
Geçen yıl, Android telefon üreticileri akıllı telefonlarını 8GB RAM kapasitelerinde satışa sunarken Google, geri adım atarak Pixel 3 ve 3 XL modellerini 4GB LPDDR4x RAM ile çıkarmıştı. Bu yıl da aynı kategoride bir taviz vereceği düşünülen Google, herkes yüksek hızlı depolama birimlerine geçmişken yavaş kalacak. 
UFS 3.0 depolama birimi, OnePlus 7 Pro ve Galaxy Note 10 modellerinde yer aldığından beri akıcılıkta ciddi bir fark hissedilmeye başlandı. Bu akıcılık, elde edilen raporlara göre Google’ın amiral gemilerinde en azından donanım tarafında olmayacak. Firma, bildiğiniz üzere donanım açısından mütevazi davransa da yazılım olarak bu açığı fazlasıyla kapatmayı şimdiye kadar başardı. 
91mobiles tarafından keşfedilen sızdırılmış bir benchmark sonucuna göre, Pixel 4 depolama hızı sıralı okuma kategorisinde 655,57 MB/s, sıralı yazmada ise 254,48 MB/s ile görülüyor. Benzer bir test yazılımında Galaxy Note 10, yaklaşık 1600 MB/s okuma, 600 MB/s yazmaya ulaşabiliyor. Bu fark açıkça iki cihaz arasındaki farklı depolama birimi teknolojilerinden kaynaklanıyor.
Bu sızıntı umarız Google’ın mühendislik örneklerinden bir tanesine aittir ve son üründe yüksek hızlı UFS 3.0 depolama kullanılır. Aksi gerçekleşirse Google’ın saf Android deneyimi bile arayüzün akıcılığında eksiltmelere sebebiyet verebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim