Anlık Bildirim

Google’dan, size özel şiirle portre resmi hazırlayan yapay zeka

Google’ın hazırladığı yapay zeka verdiğiniz kelimeyi size özel şiire çeviriyor. Daha sonrasında bu şiir fotoğrafınızla birleşerek “şiir portresine” dönüşüyor. Detaylar haberimizde.
Google’dan, şiir portresi hazırlayan yapay zeka
Yapay zekanın ilginç kullanım alanlarına Google’dan birçok örnek görüyoruz. Mesela girdiğiniz notaları Johann Sebastian Bach tarzına uygun olarak armonik hale getiren Doodle’ı sizlere aktarmıştık. Bu sefer yapay zeka sizin için şiir yazıyor.

“Şiir Portresi”

Google’ın yapay zekasına istediğiniz kelimeyi veriyorsunuz. 19. yüzyıl şairlerinin yazdığı şiirlerle eğitilmiş olan yapay zeka, girdiğiniz kelimeyi alarak özel bir şiir oluşturuyor. Son aşamada kameranız varsa kendinizi çekerek resminizin şiirle birleşmesini sağlayabilirsiniz. Böylece kendi “şiir portrenizi” oluşturmuş oluyorsunuz.

Tahmin edebileceğiniz gibi yapay zeka İngilizce şiirler yazıyor. Bu yüzden denemek istiyorsanız İngilizce kelimeler girmeniz gerek. Şiir portresinin tasarımcısı Es Delvin, yapay zekayı eğitirken 20 milyondan fazla kelime kullandıklarının altını çiziyor.

Google’dan, şiir portresi hazırlayan yapay zeka Tam Boyutta Gör

Yapay zeka, girdiğiniz bazı sözcükleri kabul etmeyebiliyor. Ayrıca kabul etse bile ara ara anlamsız cümleler kurduğuna şahit olabiliyorsunuz. Yine de genellikle güzel şiir cümleleri oluşturduğu söylenebilir. Siz de kendi kelimeniz ve fotoğrafınız ile deneme yapmak istiyorsunuz bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim