Anlık Bildirim

Google, iOS geliştiricilerini teşvik etmek için bir reklam yayınladı


Apple'ın iOS işletim sisteminde yerleşik olarak yer verdiği YouTube ve Google Maps uygulamalarını iOS 6 ile birlikte kaldırması, Google'ın App Store üzerinde en popüler ücretsiz birinci ve beşinci uygulamaya sahip olmasına neden oldu.

Google'ın uygulamalarına duyulan aşırı ilgi, firmanın iOS tarafında geliştirici ekibini genişletme ihtiyacı duymasına yol açtı. Gelen bilgilere göre, Google her bölümünün iOS için uygulama geliştirmesi yerine tek bir iOS ekibi kurdu ve ekosistem üzerinde hakimiyet kurmak ve kendi alternatif ekosistemini oluşturmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bu anlamda firma, YouTube üzerinde kısa bir video yayınlayarak, iOS üzerindeki uygulamalarını tanıttı ve geliştiricileri davet etti. Videoda geçen uygulamalar Google Search, YouTube, Chrome, ve Gmail şeklinde. Google Maps ise tahminen video hazırlanırken platform üzerinde bulunmadığından yer verilmemiş.

Ancak videoda bir de ince gönderme bulunuyor. Geliştiricilere yapmaya değer şeyler ortaya koymaları söyleniyor. Bu da Apple uygulamalarının kullanıcılara bir fayda sağlamadığı şeklinde bir anlam akıllara getiriyor. Bununla birlikte Apple Maps ve Google Maps uygulamalarının platform üzerindeki etkileri, Google'ın neden iOS ekibini genişletmek istediği hakkında fikir veriyor. 


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1674 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim