Anlık Bildirim

Google'ın başkanı Eric Schmidt: Siri, önemli bir gelişme

Google'da yaklaşık 10 sene boyunca yürüttüğü icra kurulu başkanlığı görevini bu yılın nisan ayında Larry Page'e devreden ancak firmada "başkan" sıfatıyla aktif çalışmalarını sürdüren Eric Schmidt, Amerikan Senatosu Antitröst Alt Komisyonu'na yaptığı açıklamada Apple'ın iPhone 4S ile birlikte kullanıma sunduğu "Siri"'ye vurgu yaptı...

Komisyona yaptığı açıklamada Siri kişisel asistan teknolojisini arama sektörü için "önem teşkil eden bir gelişme" olduğunu nitelendiren Eric Schmidt, Siri'nin arama sektöründe yenilikleri ortaya koyduğunu ve Google'a arama sektörü açısından sorunlara sebep olabileceğini dile getirirken; Siri'yi Apple'ın arama dünyasına giriş noktası olarak nitelendirdi. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında yaptığı açıklamada Apple ve Facebook'un Google'a rekabetçi tehdit olduğuna dair olan görüşe katılmadığını ifade eden Schmidt, şunları söyledi;

"[Eylül 2010'daki] Açıklamam belli ki yanlıştı. Google'ın birçok rakibi var ve bazen bilgiye erişim konusundaki yeni konularla ortaya çıkan rekabetçi tehditleri tahmin etme konusunda yanılıyoruz."

Schmidt, ayrıca, comScore'un yaptığı son araştırmada Android'in %34.1'lik iOS'in ise %43.1'lik paya sahip olduğunu vurgulayarak Google'ın akıllı telefon pazarını domine ettiğine dair görüşlere de katılmadığını dile getirdi. Fakat, Schmidt'in örnek gösterdiği araştırma da akıllı telefon pazarının yanı sıra diğer akıllı cihazları da göz önüne alındığından iOS'in payı daha yüksek gözükmekte. Araştırmayı sadece akıllı telefon pazarına odakladığımızda ise Android'in %43.7 ile pazarda lider konumda olduğunu görmekteyiz.

Hatırlanacağı gibi Google'ın mobil sektörden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Andy Rubin ise geçtiğimiz ay içerisinde yaptığı açıklamada, Schmidt'in aksine, telefonların kullanıcıların asistanları olması gerektiği konusuna katılmadığını dile getirmişti.

Google'ın başkanı Eric Schmidt: Siri, önemli bir gelişme Tam Boyutta Gör
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
24113 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim