Anlık Bildirim

Google'ın şimdiye kadar yayınladığı en güvenli mobil platform; Android 4.1 Jelly Bean


Kısa süre önce bazı modeller için dağıtımına başlanan yeni Android 4.1 Jelly Bean versiyonunun Google tarafından geliştirilen en güvenli mobil platform olduğu ortaya çıktı. Duo Security'nin raporuna göre; Jelly Bean, Android 4.0 Ice Cream Sandwich'e oranla güvenlik konusunda çok daha gelişmiş bir yapıya sahip.
ASLR (Address Space Layout Randomization) koruma yönteminin tam anlamıyla kullanıldığı ilk Android sürümü olarak nitelendirilen JB, bu teknoloji sayesinde bellekteki kilit bölgeleri rastgele konumlandırarak saldırı anında ya da cihaza kötü amaçlı uygulamalar kurulduğunda önemli dosyalara erişimi zorlaştıracak. Hedef dosyaya erişilemediğinde ise; yazılım hata verecek ve cihazı etkisi altına alamayacak.
Ice Cream Sandwich, ASLR tekniğinin eşlik ettiği ilk Android sürümü olmasına karşın yetersiz kodlama sebebiyle gerçek saldırılarda istenilen verim alınamıyordu. Ayrıca region, heap, libraries ve linker dosyaları aynı konuma atanıyordu. Böylece kötü niyetli yazılımcılar kolayca doğru adresi tahmin edebiliyorlardı. Ancak bu eksiklikler Android 4.1 ile giderilmiş oldu, artık sıraladığımız yürütülebilir dosyalar diğer kodlar gibi gelişigüzel yerleştirilecek.
ASLR ve DEP metodlarıyla donatılan ilk Android sürümü olduğu bildirilen Jelly Bean için zararlı yazılımlar oluşturmak ve istenilen veriye ulaşabilmek çok daha zor. Fakat Android halen güvenlik hususunda iOS'un gerisinde kalıyor. Apple'ın mobil işletim sisteminde yıllardır kullanılan kod imzalama önleminin Android'e de entegre edilmesiyle gerçek anlamda zararlı yazılımların önüne geçilebileceği tahmin ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6125 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, uygulama haber ve
3 etiket daha google Android jelly bean
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim