Anlık Bildirim

HTC imzalı Nexus 8 iddiaları yine gündemde

HTC imzalı Nexus 8 iddiaları yine gündemde

Son iki yıldır Nexus tablet tarafında 10 ve 7 inçlik boyutların dışına çıkmayan Google'ın bu yıl 8 inçlik boyuta geçiş yapacağı dillendirilmeye başlanmıştı. Nexus 8 olarak belirlenen cihaza ilişkin yeni iddialar gündeme geldi.

Google'ın 8 veya 8.9 boyutlarına yer vereceği tahmin edilen Nexus 8 ile ilgili tedarik zincirindeki kaynaklar bu yıl dümene HTC'nin geçeceğini iddia ediyor. Önceki yıllarda Samsung ve Asus ile çalışan Google'ın Nexus 8 ile HTC'ye de bir şans vermek istediği belirtiliyor.

Ancak Nexus 8 sanılan aksine Nexus 7'nin yerine geçecek ve bu yıl herhangi bir Nexus 7 devamı karşımıza çıkmayacak. Google'ın tablet pazarında Android işletim sistemini yerleştirmek amacıyla geliştirdiği Nexus tabletlerinin artık görevini fazlasıyla yerine getirdiği ve firmanın gelecek yıl herhangi bir Nexus tableti üretmeyeceği ifade ediliyor. 

Google'ın bir süredir Nexus programını gelecek yıl sona erdireceği konuşuluyor. Yeni iddialar da bunu destekler nitelikte. Ancak programın bu yıl ki ürünlerle mi yoksa gelecek yıl ki ürünlerle mi sona ereceği belirsizliğini koruyor.

Flyer adlı tableti ile piyasada ilgi gören ve beğeni toplayan HTC, ardından sadece ABD pazarına yönelik Jetstream ve Evo View modellerini satışa sunmuş sonrasında ise sessizliğe bürünmüştü. Uzun süredir ne Android ne de Windows tarafında HTC'nin tablet modeli karşımıza çıkmıyor. 

Nexus 8 ile birlikte HTC tablet pazarına geri dönüş yapacak ve belirli bir müşteri kitlesi olduğu için satış konusunda da sıkıntı yaşamayacak. HTC'nin Nexus 8 için yeni bir tasarım dili geliştirmekte olduğu konuşuluyor.  Nexus 8 için beklenen lansman tarihi ise yaz sonları.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim