Anlık Bildirim

HTC’nin yeni sanal gerçeklik gözlüğü Vive Cosmos olacak

Sanal gerçeklik sektöründe lokomotif olmaya devam eden HTC, CES 2019 fuarında yeni nesil kaskını tanıttı. HTC Vive Cosmos kaskı daha gelişmiş VR deneyimi sunacak.

Akıllı telefon pazarında bir türlü istediği başarıyı elde edemeyen HTC’nin sanal gerçeklik sektöründe ise liderliği kimseye bırakmadığını görüyoruz. CES 2019 fuarında firma yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı.

HTC Vive Cosmos özellikleri

HTC Vive Cosmos adıyla tanıtılan yeni sanal gerçeklik kaskı ön tarafta iki kamera ve yanlarda iki kamera olmak üzere toplamda 4 kamera ile takip yapıyor. Böylece dış ortamın sanal gerçekliğe aktarılması için harici sensörlere gerek kalmıyor.

HTC Vive Cosmos yine harici kaynağa bağlı olması gereken bir kask konumunda. Bu bakımdan kablo gerekiyor. Ya da geçen yıl tanıtılan kablosuz adaptör ile belirli bir süre kablolardan kurtulabilirsiniz.

VR kaskı sadece bilgisayardan değil akıllı telefonlardan da görüntü aktarabilecek. Bu sayede daha kapsamlı bir VR tecrübesi sunması bekleniyor. Yine kask ile birlikte iki hareket algılayıcı kontrolcü de kutudan çıkacak. HTC Vive Cosmos için açıklanan bilgiler kısıtlı ve yıl içerisinde detaylı bir tanıtım yapılacak.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim