Anlık Bildirim

Hafta sonuna kadar 4 milyon iPhone 4S satılabilir


Apple'ın 4 Ekim'de duyurduğu iPhone 4S modeli başarısızlığa uğrayacağını düşünenlerin aksine önsipariş sayılarıyla tarihin en hızlı satan iPhone modeli olmayı başarmıştı. 1 milyon ön sipariş barajını da aşan Apple dün itibariyle iPhone 4S modelini ABD ve İngiltere gibi 7 ülkede satışa sundu.

Yine bildik iPhone kuyrukları mağazaların önünde oluştu. Hatta Kaliforniya Los Gatos mağazasındaki kuyruğun en önünde Apple'ın eski kurucusu Steve Wozniak da vardı. 

Beklenmedik önsipariş oranı ve tüketici talebi analistlerin toplam satış rakamı tahminlerini yukarı çekmesine neden oldu. Bloomberg ve Yankee Group analistlerinin tahminlerine göre haftasonuna kadar 1.7 milyon iPhone 4S satılmış olacak. Haftasonu bitiminde ise bu rakam 4 milyona çıkacak. Genel kanı ise satış rakamlarının 2-3 milyon rakamı arasında seyredeceğine inanıyor. Ön siparişler ise 1-2 hafta içerisinde müşterilerin elinde olacak.

iPad 2 modelinde yaşanan stok sıkıntısı bu kez tekrarlanmadı. Geçmişten iyi ders çıkaran Apple üretim bantlarını sürekli açık tuttu. Sabah saat 8'den itibaren mesaiye başlayan Apple mağazalarına son dakikalarda gelenler bile ürüne sahip olabildi. Hatta telefonla ürünü ayırtanlar bile oldu.

16GB versiyonunda raflarda azalma olmazken 32GB ve 64GB modellerinde stok sıkıntısının baş gösterebileceği belirtiliyor.  

Apple ile yeni ortaklık imzalayan Sprint operatörü tarihindeki en iyi satışı iPhone 4 ve 4S modelleriyle gerçekleştirdiğini duyurdu.

Stok sıkıntısı yaşanmadan ilk gün başarıyla atlatıldı ancak yoğun aktivasyon yığılması nedeniyle bu kez hem aktivasyon hem de iOS 5 kurulumunda zaman zaman gecikmeler yaşanıyor. AT&T'nin bazı müşterilerinin bu nedenle ön siparişlerini iptal ettiği bildiriliyor.

Ayrıca beyaz modelin siyah modelden daha fazla ilgi gördüğü de açıklandı.
İki yıllık yeni kontrat ile satılan iPhone 4S modelleri şöyle:

16GB iPhone 4S; 199$ (~360 TL)
32GB iPhone 4S; 299$ (~540 TL)
64GB iPhone 4S; 399$ (~720 TL)

Kasım ayında SIM kilitsiz olarak satışa sunulacak iPhone 4S modelleri ise şöyle:

16GB iPhone 4S; 649$ (~1200 TL)
32GB iPhone 4S; 749$ (~1385 TL)
64GB iPhone 4S; 849$ (~1570 TL)
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6639 kez okundu.
20 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 4s
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim