Anlık Bildirim

Havalimanlarında kuş tehlikesine çözüm: Kartal görünümünlü drone

Havalimanı yakınlarındaki kuşlar, uçaklar için büyük tehdit! Uçak motorlarına giren kuşlar telef oluyor ve uçaklara zarar veriyor. Kartal görünümlü drone, havalimanı yakınındaki kuşları kovuyor.
Havalimanı çevresindeki kuşlar uçaklar için büyük tehlike arz ediyor. Göç mevsiminde uçuş rotasına giren kuşlar, uçak motoruna ciddi zarar verebiliyor. Ayrıca inşaatı sürerken kullanılan havalimanlarında kuşlar, hafriyattan çıkan böcek ve solucanların peşine düşüyor. Kuşların uçakla çarpışması sonucunda hem hayvanlar hem de uçağın motorları zarar görüyor.


Edmonton Havalimanı ve Southampton Havalimanı’nda kuş tehlikesine çözüm olarak kartal görünümlü drone kullanılıyor. Robird ismindeki kartal şeklindeki drone, vahşi görünümüyle havalimanı yakınındaki kuşları kovuyor.

Uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor

Clear Flight Solutions tarafından 2016 yılında geliştirilen Robird; tıpkı gerçek bir kuş gibi uçuyor, kanat çırpıyor ve ses çıkarıyor. Uzaktan kumanda ile kontrol edilen drone, 80 km/saat hıza ulaşabiliyor. Şahin ve kartal görünümünde olmak üzere iki çeşit kuş türü bulunuyor. Robird’ün kullanılacağı bölgeye uygun kuş türüyle daha başarılı sonuç elde edilebiliyor.

Robird, havalimanlarında aktif olarak kullanılmaya başlandı. Kuşları hasattan kovmak için tarımda da yoğun bir şekilde kullanılıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim