Anlık Bildirim

Helyum gazı Apple cihazlarını bozuyor

Taşınabilir Apple cihazlarının işlemcilerinde kullanılan bir elektronik düzeneğin Helyum gazı ile temas edince problem yaşadığı ortaya çıktı. İlginç olayın detayı haberimizde.

Günümüzde akıllı telefonların başına gelen problemler genelde birkaç nedenden kaynaklanıyor. Bunlar düşürme, ıslatma ve aşırı ısınma şeklinde sayılabilir. Şimdi de gazdan etkilenen mobil cihazlar gündemde.

Gazdan etkilendi

Illonis eyaletindeki bir hastanede yaşananlar oldukça ilginç. Hastaneye MR cihazının yerleştirilmesi sonrası yaklaşık 40 çalışanın Apple cihazları bozuldu. Mühendis Eric Woolridge ilk etapta cihazın yaydığı elektromanyetik dalgaların etkili olduğunu düşündü ve araştırmalar yaptı.

Araştırmalarda bilgisayar, Android telefonlar, tabletler veya ölçüm cihazları gibi pek çok cihazın etkilenmediği sadece Apple cihazlarının bozulduğu fark edildi. iPhone, iPad ve Apple Watch cihazları sık sık ağa bağlanma sorunları yaşıyor veya hiç açılmıyordu.

Woolridge daha sonra MR cihazının helyum gazı sızdırdığını fark etmiş. Cihazdan sızan yaklaşık 120 litrelik gaz hastanenin büyük kısmına yayılmış. Woolridge helyum gazıyla doldurduğu bir poşet içerisine iPhone 8 Plus koyarak testler yapmış ve sorunun gazdan kaynaklandığını anlamış.

Peki neden sadece Apple cihazları gazdan etkilendi? Bazı kaynaklar Apple A serisi işlemcilerde kullanılan mikroelektronik düzeneklerin – MEMS, helyum gazına karşı hassas olduğunu ve temas ettiği anda işlemcinin çalışma düzenini bozduğunu düşünüyor. Zira Android telefonlarda böyle bir problem yaşanmamış.

Hastaneye yayılan gazın yoğun olduğu için tamamen temizlenmesinin aylar bulacağı ifade ediliyor. Bu bakımdan benzer MEMS düzeneğine sahip Apple cihazlarının gazdan etkilenmeye devam edeceği düşünülüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9658 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, helium gas
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim