Anlık Bildirim

Hex3 artırılmış gerçeklik tabancası satışa sunuluyor

Paintball tarzına benzer şekilde özel kıyafetlerle özel alanlarda oynanan lazer tabanca oyunları, aksiyon sevenler için alternatif eğlencelerden bir tanesi. Hex3 firması, mobil uygulamalar vasıtasıyla oyunu mekan sınırı olmadan herkesin oynayabileceği bir seviyeye indirmeyi amaçlıyor.

Firma artırılmış gerçeklik de ekleyerek oyunu hem çoklu hem de tek kişi oynayabilecek duruma getirmiş. Hex3 AppTag adı verilen mobil uygulama, Hex3 AppTag Blaster adlı oyuncak silaha monte edilen akıllı telefona yükleniyor ve sonrasında farklı mücadeleler yapılabiliyor.

Telefonun monte edildiği sistem modüler ve asıl silahtan çıkarılarak bir Nerf silahına da monte edilebiliyor. Tetikleme sistemi de ayrılabilir bir yapıya sahip.

Sistemde en önemli iş uygulamaya düşüyor. Silah farklı bir yüksek frekans kullanarak telefon ile etkileşime geçiyor. Rahatsızlık vermeyen bu frekans böylece WiFi veya Bluetooth ağlarına karışmıyor. Silah üzerinde emniyete alma veya şarjör doldurma gibi gerçek butonlarla yapılan hareketler aynen uygulamaya da yansıyor.

Sistem üzerinde bir kızılötesi alıcı ve verici bulunuyor. Çoklu mücadelelerde uygulama kamerayı da kullanarak bir vizör vazifesi görüyor. Uygulama isterseniz farklı efektler sunabiliyor. Örneğin silahınızı Half Life oyunundakine benzer bir silaha dönüştürebiliyorsunuz. Veya tetiği çektiğinizde elektromanyetik dalgalar gönderebiliyorsunuz. Kamerada beliren güçlendirme nesnelerine yaklaşarak farklı güçler elde edebiliyorsunuz. Uygulama bu şekilde pek çok ilginç fikir sunuyor. Çoklu mücadeleler esnasında vurduğunuz hedeflere göre puan alıyor ve skorboard'a işleyebiliyorsunuz.

Tek kişilik mod da uzun saatler geçirmeniz için eğlenceli oyunlar sunuyor. Örneğin masanızın üzerinde beliren bir mağaradan çıkan dev örümcekleri vurabilir, üssünüze doğru gelen güdümlü füzeleri havada imha etmeye çalışabilirsiniz.

Firma yazılım geliştirme kitlerini geliştiricilere açarak daha farklı oynanış şekillerinin ortaya çıkmasını da hedefliyor. Artırılmış gerçeklik alanına iddialı bir yenilik getirmeyi isteyen sistem 60$ karşılığında ön siparişe açıldı ve 1 ay sonra sevkiyatlar başlayacak. Aynı tarihte de uygulamalar indirilebilir olacak.

Hex3 artırılmış gerçeklik tabancası satışa sunuluyor


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim