Anlık Bildirim

Huawei'nin patronu açıkladı: İşletim sistemimiz Android ve iOS'tan hızlı olacak

Çinli telekominikasyon devi Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei, geliştirdikleri yeni işletim sistemi olan Ark OS ile ilgili ses getirecek açıklamalarda bulundu. İşte şirket patronunun iddiaları.
Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei, gazetecilerle yaptığı yeni bir söyleşide, şu anda şirket içinde geliştirilmekte olan mobil işletim sisteminin büyük olasılıkla Android veya iOS'tan daha hızlı olacağını söyledi.

5 milisaniyelik işlem gecikmesi olacak

Yapılan röportaj her ne kadar 5G, Çin, ABD ve Avrupa gibi birçok konuyu kapsıyor olsa da, dikkat çeken en önemli konu şirketin geliştirdiği Ark Os (orjinal ismiyle HongMeng OS) diyebiliriz. Huawei'nin 74 yaşındaki patronu Zhengfei, işletim sisteminde sadece 5 milisaniyelik bir işlem gecikmesi vaat ettiklerini belirterek, Ark OS'un akıllı telefon dışındaki cihazlarla da uyumlu olacağını açıkladı.
"Çalıştığımız işletim sistemi, basılı devrelerle, ağ anahtarlarıyla, yönlendiricilerle, akıllı telefonlarla ve veri merkezleriyle uyumlu olmalı." şeklinde konuşan Ren Zhengfei, Huawei'nin mobil işletim sisteminin Android veya iOS kadar büyük bir ekosisteme sahip olmayacağını kabul ediyor. Bu nedenle de önümüzdeki Ağustos ayında şirketin bir uygulama mağazası geliştireceğine vurgu yapıyor. Her ne kadar ABD ile olan problemlerin aşılacağı düşünülse de, Huawei'nin işletim sistemi planında vazgeçmemesi ise şirketin uzun vadede kendi işletim sistemine geçme düşüncesini gösteriyor diyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
31064 kez okundu.
28 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim