Anlık Bildirim

Intel 18 Ocak'ta işlemci fiyatlarında indirime gidiyor, işte detaylar

Intel işlemci fiyatlarında indirime gidiyor. Firma 18 Ocak'ta bazı işemcilerinde fiyatları aşağı çekecek ve 5 yeni modelini pazara sunacak.

AMD'nin Phenom II işlemcilerini duyurmasıyla başlayan yeni yıl rekabetinin ikinci ayağında sahneye Intel çıkıyor. Geçtiğimiz Kasım ayında yüksek performans segmentine yönelik olarak Core i7 serisi yeni nesil işlemcilerini kullanıma sunan Intel, düşük güç tüketimiyle ön plana çıkan dört çekirdekli yeni işlemcilerini kullanıma sunmaya ve biri dört çekirdekli 6 farklı işlemci modelinde indirime gitmeye hazırlanıyor.

Intel işlemci fiyatlarında indirime gidiyor

Intel enerji verimli dört çekirdekli işlemcilerini kullanıma sunuyor; Q8200s, Q9400s ve Q9550s

Fiyat indiriminden önce firmanın kullanıma sunacağı dört çekirdekli yeni işlemcilere göz atmakta fayda var. Intel'in lanse edeceği Core 2 Quad serisi yeni işlemciler, 45nm üretim teknolojisiyle hazırlandı. Isıl güç tasarımları 65 Watt olarak belirlenen enerji verimli üç yeni yeni işlemci ile Intel, son dönemin öne çıkan segmentlerinden biri olan performans odaklı HTPC'lere göz kırpıyor.

Intel'in satılmakta olan mevcut modellerden model isimlerinin sonunda ye ralan "S" uzantısıyla ayrılacak yeni modelleri Q8200s, Q9400s ve Q9550s olacak. Üç yeni modelin de satılmakta olan 95 Watt'lık versiyonlardan sadece ısıl güç tasarmları ile ayrıldığı onun dışında saat hızı ve bellek kapasitesi başta olmak üzere işlemciler arasında herhangi bir teknik farklılığın bulunmadığı belirtiliyor.

Intel işlemci fiyatlarında indirime gidiyor

Intel'in 18 Ocak'ta duyuracağı yeni işlemcileri

Detaylarına yukarıdaki tabloda yer verdiğimiz dört çekirdekli üç yeni işlemcinin yanı sıra Intel aynı tarihte çift çekirdeki iki yeni modelini daha ürün gamına eklemeye hazırlanıyor. Firmanın çift çekirdekli yeni işlemcileri, özellikle giriş seviyesindeki sistemleri hedef alan Pentium E5400 (2.7GHz) ile Core 2 Duo E7500 (2.93GHz). Ayrıca yeni işlemcilerin gelmesiyle modellerin fiyatında indirime gidiliyor.

Intel işlemci fiyatlarında indirime gidiyor

Intel yeni işlemcileriyle birlikte bazı modellerinde fiyat indirimine gidiyor

Core 2 Duo E7500'in adetli alımlarda 133$'lık etiket fiyatıyla pazara giriş yapıyor. Yeni modelin gelmesiyle Core 2 Duo E7400 modelinin fiyatı da 20$'lık indirimle 113$'a çekiliyor. Ayrıca aynı tarihte dört çekirdekli Core 2 Quad Q8200 modelinin fiyatı da 10$'lık indirim ile 193$'dan 183$'a gerileyecek. Öte yandan Pentium E5300'ün fiyatı 74$'a, E5200'ün fiyatı 64$'a E2200'ün fiyatı 64$'a ve Celeron E1400'de 43$'a çekiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11150 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cpu, İşlemci
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim