Anlık Bildirim

Japonya kripto para yatırımcılarından yüzde 55'e varan oranlarda vergi alacak

Son zamanlarda dünya genelinde yapılan Bitcoin ticaretinin yüzde 40'ının Japon yeni ile gerçekleşmesinin ardından Japon yetkililer vergilendirme çalışmalarını hızlandırdı.
Kripto paralara yönelik yasal düzenlemeler konusunda dünyanın geri kalanından çok daha erken adımlar atan ve hem sanal madencilik hem de kripto para ticareti noktasında esnek yasal düzenlemeler hazırlayan Japon yetkililer şimdi de kripto para ticaretini vergilendirmek için harekete geçti. Son dönemde küresel pazardaki Bitcoin ticaretinin yaklaşık yüzde 40'ının Japon yeni ile gerçekleştirildiğini tespit eden yetkililer kripto para ticaretiyle elde edilen gelirden yüzde 55'e varan oranlarda vergi alınmasını talep ediyor.

Kazanca göre vergi 

Japon Ulusal Vergi Dairesi tarafından hazırlanan yeni mevzuata göre kripto para ticareti ile kazanç elde eden Japon yatırımcılar 16 Şubat ile 15 Mart arasında vergi beyanında bulunurken kripto para ticareti ile elde ettikleri kazancı da yetkililere bildirmek zorunda. Kripto para ticareti ile elde edilen kazancın vergilendirilmesi ise ülkedeki hisse senedi ya da döviz ticaretinde olduğu gibi belli bir yüzde(hisse senedi için yüzde 20) ile gerçekleşmeyecek. Yatırımcılar kazançları oranında kazançlarının yüzde 15'i ile 55'i arasında vergi ödeyecek. Yeni düzenlemeye göre yıllık bazda 40 milyon yen(yaklaşık 367.500$) ve üstünde kazanç sağlayanlar kazançlarının yüzde 55'ini vergi olarak ödeyecek.
Bununla birlikte Bloomberg'ün haberine göre yeni vergi düzenlemesinin sıkı bir şekilde uygulanması için Japon Ulusal Vergi Dairesi kripto para yatırımcılarının veri tabanını oluştururken Tokyo ve Osoka şehirlerinde, kripto para ticaretinin takip edilmesi için ekipler yerleştirmeye de başlamış durumda. Öte yandan yeni düzenlemenin kripto para yatırımcıları tarafından kabul edilmeyeceği ve yatırımcıların Singapur gibi henüz kripto para ticaretinden vergi almayan ülkelere kayabileceği de düşünülüyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2460 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Japonya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim