Anlık Bildirim

Kablosuz şarj teknolojisi dizüstüne geliyor

WiTricity ile işbirliğine giden Dell, fuarda kablosuz olarak şarj edilebilen bir dizüstü konsepti tanıttı. Henüz test aşamasında olan bu sistemin ne zaman piyasaya çıkacağı belli değil.

Mobil cihaz pazarında kablosuz şarj teknolojilerini sıkça görmeye başladık. Manyetik alan oluşturarak belirli bir seviyede kablosuz enerji gönderen bu teknolojiler, henüz dizüstü modelleri için yeterli değil. Intel’in geçen yıl başladığı daha güçlü kablosuz şarj teknolojileri, bu yıl kullanıma sunulacak. Dell ise farklı bir çözümle Computex 2016 fuarındaydı.

WiTricity ile işbirliğine giden Dell, fuarda kablosuz olarak şarj edilen bir dizüstü konsepti tanıttı. Alıcı ve verici şarj plakalarının üst üste gelme zorunluluğu olan standart teknolojilerin aksine, WiTricity teknolojisi çok güvenli bir manyetik alan oluşturuyor ve bu alan içerisine giren dizüstü modeli şarj olmaya başlıyor.

Yeni teknoloji, manyetik alanı manipüle etme yeteneğine sahip. Yani belirli bir noktaya belirli bir şekilde aktarılabiliyor. Ayrıca odun veya mermer gibi katı maddelerden de geçebilme yeteneğine sahip. Böylece örneğin mutfak tezgahı altına koyduğunuz şarj plakası ile birden fazla cihazı şarj edebiliyorsunuz. Yaklaşık olarak 30W enerji transfer edilebiliyor.

Dell ve WiTricity, yeni dizüstü modelinin ne zaman piyasaya çıkacağını veya yeni teknolojide nasıl bir yöntem kullanıldığını açıklamıyor. Bu bakımdan teknolojinin henüz ticari hayat için hazır olmadığı tahmin ediliyor.

WiTricity, askeri alanda da kablosuz çözümler üzerinde çalışıyor. Örneğin askerin sırt çantasına yerleştirilen kablosuz verici plaka ve bağlı batarya ile, taktığı gece görüş dürbünü sürekli olarak şarj edilebilecek. Firma, askeri kurumlar ile sıkı bir işbirliği içerisinde. Firma ayrıca MediaTek ile de işbirliği içerisinde. Kablosuz şarj yongasının entegre edildiği MediaTek yonga setleri pek çok cihazda yerini almış durumda. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim