Anlık Bildirim
Kanser yaşam koşullarının değişmesi ile birlikte artık daha sık görülür oldu. Henüz kesin çaresi bulunmamış bu hastalık konusunda katedilmesi gereken uzun bir yol var. Hele ki bazı kanser türleri var ki metastaza uğrayabiliyor yani vücudun diğer kompartmanlarına sıçrayabiliyor. Bu durumda mortalite oranı da yükseliyor ki yapılan son çalışma da kanserin metastazı hakkında.


Kaliforniya San Diego Tıp Fakültesi'nden bir grup araştırmacı yaptıkları çalışma sonucunda malign tümör dokusundaki hücrelerden hangilerinin metastaza meyilli olduğunun öğrenilebileceği bir yöntem geliştirmişler.

Henüz metastaz gerçekleşmeden tespit mümkün

Kanser hücrelerine özgü modifikasyona sahip bir protein üzerinde şekillenen çalışmada, ekip geliştirdikleri özel bir biyosensörü kullanmışlar ki bu sayede söz konusu proteinin üretilip üretilmediğine göre hücrenin metastaz geçirip geçirmeyeceğini anlayabilmişler. 
Kanser hücrelerinin metastaz riski ölçülebilecek
 

Gözlem amaçlı kullanılabilir 

Ek olarak yeni tekniğin hücrelerin metastaz geçirip geçirmeyeceğine dair bilgi vermesinin yanı sıra hastaya uygulanan tedavinin işe yarayıp yaramadığını öğrenme konusunda da hekimlere yardımcı olabileceği düşünülüyor.
Son olarak çalışma şu anda kültür ortamındaki creler üzerinde gerçekleştirildiği için canlılar üzerinde nasıl bir sonuç alınacağı bilinmiyor ancak eğer yöntem hayata geçirilirse kanser tedavisinde güzel bir adım atılmış olacak. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim