Anlık Bildirim

Karabük Üniversitesi öğrencileri robot yarışmasında dünya şampiyonu oldu

Tokyo’da gerçekleştirilen "Uluslararası Sumo Robot Turnuvası"na 4 farklı robotla katılan Karabük Üniversitesi Robot Kulübü öğrencileri, tüm rakiplerini yenerek dünya şampiyonu olmayı başardı.
Bu yıl 17-18 Aralık tarihleri arasında 28. kez düzenlenen turnuvaya "Sakin", "Avcı", "Hırçın" ve "Neşter" isimli sumo robotlarla katılan Karabük Üniversitesi Robot Kulübü (KAROT), dünya şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.
Geçen yıl "Sakin" ile yine dünya birinciliğini elde eden ekip, bu yıl unvanlarını korumanın yanı sıra ikincilik ipini de göğüsledi. KAROT ayrıca Japonların milli güreşi sumoda en iyi sumocu (başpehlivan) olarak nitelendirilen "Yokozuna" unvanını da tekrar kazanmayı başardı.
21 ülkeden 48 adet robotun yarıştığı etkinliğin final müsabakasında "Avcı" ile karşılaşan "Sakin"in 2-1 üstünlükle turnuvada şampiyon olduğu, böylelikle "Avcı"nın ise ikincilik ödülünü kazandığı belirtiliyor. Sanayiye dönük robotlar üretmek istediklerini söyleyen öğrenciler bilgi birikimi ve deneyimlerini daha yaygın bir alanda kullanmayı hedefliyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9558 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Japonya, Tokyo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim