Anlık Bildirim

Karar verildi: 2018 Dünya Kupası'nda video yardımcı hakem kullanılacak

Uluslararası Futbol Federasyonu Kurulu, video yardımcı hakem (VAR) uygulamasının Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nda kullanılmasına karar verdi. Sistem neredeyse kusursuz hale gelmiş durumda.
Video yardımcı hakem (VAR) uygulaması Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nda kullanılacak. Uluslararası Futbol Federasyonu Kurulu (kısaca IFAB), Cumartesi günü Zürih'te gerçekleşen bir toplantı sonrasında teknolojinin kullanımını "oybirliğiyle onayladı". IFAB bu kararını "futbolda daha adil olmaya yönelik tarihi bir adım" olarak nitelendirdi.
Öte yandan VAR sistemi de eleştirilerden nasibini almış durumda. Otoriteler video yardımcı hakem uygulamasının özellikle de verilen bir karar incelenirken genelde bunun farkında olmayan seyirciler için maç sırasında karışıklığa neden olduğunu söylüyor. VAR sistemi Almanya, İtalya ve İngiltere'de bazı yerel kupa maçlarında denenmişti.

VAR neredeyse kusursuz çalışıyor

FIFA genel başkanı Gianni Infantino konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bugün itibariyle, VAR sistemi futbolun bir parçasıdır" derken Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'nda video yardımcı hakem kullanılması konusundaki nihai kararın bu ayın ilerleyen saatlerinde Bogota'da düzenlenecek bir toplantıyla alınacağını belirtti. Yapılan denemelerde yaklaşık 1.000 canlı maçta doğruluk seviyesinin %93'ten %99'a yükselmesi de sistemin neredeyse kusursuz hale geldiğini ortaya koymuş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim