Anlık Bildirim

Karbon emisyonunu dengelemek için ağaç dikmek yeterli olmayacak

Potsdam İklim Araştırmaları Enstitüsü (PIK) tarafından yapılan son araştırmaya göre, karbon emisyonu önemli ölçüde azaltılmadığı taktirde ne kadar çok ağaç dikilirse dikilsin yeterli olmayacak.
Doğal oksijen kaynakları olan ağaçlar ve ormanlar, atmosferdeki karbon oranını dengelemek için son derece önemli araçlar. Ne var ki yapılan yeni bir araştırmaya göre, insanların neden olduğu karbon emisyonu bugünkü seviyede kaldığı sürece ne kadar çok ağaç dikilirse dikilsin yeterli olmayacak.
Almanya'da bulunan Potsdam İklim Araştırmaları Enstitüsü (PIK)'nde görevli araştırmacı Lena Boysen, eğer bugünkü gibi fosil yakıt yakmaya devam edersek ileride, gerekli önlemleri almadığımız için pişmanlık duyacağımızı ifade etti. Boysen'e göre fosil yakıtlara olan bağımlılığımızdan kısa süre içinde kurtulmadığımız taktirde atmosferdeki sera gazı miktarı ağaç dikerek dengeleyemeyeceğimiz kadar yüksek olacak.
Boysen ve ekibinin araştırma kapsamında hazırladıkları simülasyonlara göre, Paris İklim Anlaşması kapsamında alınan kararlar yürürlüğe girse dahi ağaçlar tek başına atmosferdeki karbon miktarını dengellemek için yeterli olmayacak. Bu yüzden bu karbon emisyonunun önemli ölçüde düşürülmesi gerekiyor. Ayrıca ağaçlar tarafından toplanan karbondiyoksitin teknolojik yöntemler kullanılarak depolanması da bu yolda önemli katkı sağlayabilir.
Sonuç olarak Boysen ve ekibi tarafından düzenlenen bu araştırma; ağaçlar ile atmosferdeki karbonu temizlemenin uzun vadede etkili bir yöntem olmadığını ve iklim değişikliğinin önüne geçilmesi için fosil yakıtların neden olduğu karbon emisyonunun bir an önce azaltılması gerektiğini ortaya koyuyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3980 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
karbon emisyonu, Çevre ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim