Anlık Bildirim

Karşınızda Dünya'nın en hızlı elektrikli aracı: Venturi VBB-3

2009 ve 2010 yıllarında dünya elektrikli araç hız rekorlarını kıran Venturi takımı yeni aracı VBB-3 ile Bonneville Tuz Düzlüklerinde yeni hız rekorunu kırdı. Detaylar haberimizde...
Bonneville Tuz Düzlükleri genellikle kara hız rekor denemeleri için tercih edilen bir alan olarak akıllara geliyor, geçtiğimiz günlerde yine bu arazi FIA eşliğinde başka bir takımın daha hız rekoru denemesine tanıklık etti.
Yeni rekor denemesi yapan takımı bazı okuyucularımız belki de tanıyacaktır, Venturi adındaki takım daha öncesinde de birkaç defa dünya elektrikli araç hız rekorunu kırmıştı. İlk olarak 2009'da rekoru kıran takım sonrasında 2010'da tekrar rekor kırmıştı. Rekoru 3. kez VBB-3 (Venturi Buckeye Bullet) araçlarıyla kıran takım deneme esnasında 341 mph (549 km/s) ortalama hızla giderken, 358 mph (576 km/s) gibi inanılmaz bir son sürata ulaştı.
Geçmişteki denemelerine bakacak olursak 2010 yılında rekoru kırdığında Venturi takımı VBB-2.5 aracıyla 307 mph (494 km/s) ortalama hıza ulaşmıştı. Monako temelli şirket ve Ohio Eyalet Üniversitesi öğrencilerinden oluşan takım sonrasında geliştirdikleri VBB-3 aracını ilk olarak 2013 yılında kullanmak istese de o zamanki hava şartları buna el vermemişti. Daha sonrasında 2015 yılında elverişli şartlarda araçla rekor denemesi yapan takım ortalama 240 mph (386 km/s) hız yaparak hedeflediğinin çok altında kalmıştı.
FIA tarafından kabul gören 341 mph (549 km/s) hız ise takımın asıl amacı olan 400 mph (643 km/s) hıza göre biraz aşağı kalsa da takım şu anda 3000 beygir güç ve 2710Nm'nin üzerinde torka sahip VBB-3'ü daha da geliştirerek hedeflediği rekora ulaşmaya oldukça istekli görünüyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim