Anlık Bildirim

Kaspersky Lab, 15.yaşını kutluyor

Güvenlik çözümleriyle sektörün önde gelen isimlerinden Kaspersky Lab, kuruluşunun on beşinci yılını kutluyor. Güvenlik araştırmaları, siber suçlarla savaş gibi başlıca konularda 15 senedir güçlü şekilde çalışan firma, zaman içinde birçok virüsün keşfini sağlayarak son kullanıcıyı birçok sorundan kurtardı.

26 Haziran 1997 tarihinde Eugene Kaspersky ve ortaklarının liderliğinde kuruluan Kaspersky Lab, ilk zamanlar sadece 20 çalışanla faaliyetlerini yürütüyordu. Ancak günümüzde yaklaşık 200 ülkede faaliyet gösteren firma 2400’den fazla çalışanı ile özel sektörde kurulmuş en büyük güvenlik şirketlerinden biri.

Bugün güvenlik çözümleriyle dünya genelinde 300 milyon bireysel kullanıcı, 200000’den fazla işletmeye ulaşan Kaspersky’nin kendi uzmanlarınca tasarlanmış teknolojileriyle ürünleri, temelden, birlikte, sorunsuz ve etkili olarak çalışmak üzere yaratılıyor. Bu şekilde rakiplerine göre farklı bir büyüme stratejisi izleyen firmanın çözümleri, kolaylıkla yönetilebilen ve son derece etkin bir koruma sağlayan güvenlik yazılımları olarak biliniyor.

Kaspersky Lab, sunduğu güvenlik yazılımları kadar ileri düzey siber tehditlerin tespit ve analizinde önemli başarıların altına imza attı. Cabir, Duqu ve Flame gibi dünyanın gördüğü en karmaşık zararlı yazılımları ortaya çıkararak yeni nesil çevrimiçi organize suç ve siber silahlarda dünyanın güvenliğini sağladı.

İlk PC virüsünün ortaya çıktığı 1986 yılından başlayarak 2011 yılına kadar zararlı yazılımları hızlıca hatırlayalım;

  • 1986 Brain, ilk PC virüsü olarak ortaya çıktı: Virüs, kendini floppy disklerin önyükleme bölümüne yazarak yayıldı
  • 1988 Morris solucanı, internete bağlı bilgisayarların yaklaşık %10’una bulaştı (yaklaşık 6.000 bilgisayar)
  • 1992 Michelangelo, büyük çapta medya ilgisine maruz kalan ilk virüs oldu
  • 1995 Concept, ilk makrovirüs
  • 1999 Melissa devasa boyutta küresel salgınlardan sorumlu zararlı yazılımların kitle e-posta gönderimleri çağını başlattı
  • 2003 Slammer, dosyasız bu solucan, devasa boyutta küresel bir salgından sorumlu oldu
  • 2004 Cabir: Bluetooth üzerinden yayılan, Symbian için bu kavramı ilk kanıtlayan zararlı yazılım
  • 2006 Leap, Mac OSX için ilk virüs oldu
  • 2007 Storm Worm [Zhelatin] K&K sunucularının kullanımına liderlik etti
  • 2008 Koobface, Facebook’u hedef alan ilk zararlı yazılım
  • 2008 Conficker, 200’den fazla ülkede işletmeleri, ev kullanıcılarını ve devletleri etkileyen, tarihteki en büyük salgınlardan biri oldu.
  • 2010 FakePlayer, Android için SMS Trojan’ı
  • 2010 Stuxnet, siber savaş çağının başlangıcının sinyallerini veren, Veritabanlı Kontrol ve Gözetleme Sistemleri üzerine hedeflendirilmiş bir saldırı

15 sene önce Kaspersky Lab’ın temellerini atan ve şu anda firmanın tepe yöneticiliğini yürüten Eugene Kaspersky, konuyla yaptığı ilgili açıklamada şunları söyledi:

“Aynı işte on beş yıl uzun bir süre. Ancak ister inanın ister inanmayın, bunu halen seviyorum. Ekibimi ve yaptığımız işi seviyorum. Son 15 yıldır, her gün, her saat, siber holiganlıktan, siber suçlar kanalıyla siber savaşa yönelik her türdeki IT tehditlerini analiz ediyor ve onlara karşı mücadele ediyoruz. Günümüzde dijital tehditlere karşı işbirliği çok daha önemli. Stuxnet, Duqu ve Flame gibi yakın zamanda gerçekleşmiş olan saldırılar, BT altyapılarının, askeri ve terörist tehditlere karşı ne kadar zayıf olduğunu gösterdi. Ancak bu saldırıların sonucu olabilecek potansiyel felaketleri önlemek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4947 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, Güvenlik ve kaspersky
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim