Anlık Bildirim

Kodlama Saati etkinliği Apple mağazalarında

Çocuklara kodlama mantığının temellerini anlatmak için başlatılan Hour of Code - Kodlama Saati etkinliği ülkemizde de düzenlenecek. Çocuklar 10 Aralık tarihinde Apple mağazalarına davetli.

Yazılım geliştirme geleceğin en önemli meslekleri arasında gösteriliyor ve artık ilkokullarda bile öğrencilerin kodlamalara ısınması için  etkinlikler düzenleniyor. Yazılım geliştirmeyi desteklemek amacıyla kurulan Code.org platformu, 7-13 Aralık tarihleri arasında dünya çapında bir saatlik eğitim programı düzenliyor. 

Bilgisayar Bilimleri Haftası kapsamında yapılacak etkinlikte Hour of Code ya da Kodlama Saati olarak adlandırılan bir saatlik sembolik eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerde amaç çocukların kodlamaya ısınmasını sağlamak ve bilgisayara giriş eğitimi vermek. Bu eğitimler düzenleyicilerin inisiyatifine bağlı olarak gerçekleştiriliyor ve sohbet ortamından tutun temel kodlama eğitimine kadar farklı şekillerde olabiliyor. 

Apple'da tüm dünyadaki fiziksel mağazalarında Kodlama Saati etkinliğine katılacak. Code.org kurucusu Hadi Partovi, Loilo yazılım stüdyolarının patronu Koji Sugiyama, codeSpark kurucusu Grant Hosford gibi ünlü isimler farklı Apple mağazalarında katılımcılar ile buluşacak. Ülkemizde de iki fiziksel mağazada Kodlama Saati etkinliği düzenlenecek. 

Bilgisayar programlamanın temellerine giriş konulu bir saatlik ücretsiz Kodlama Saati atölyesine katılmak için kaynak linkindeki forma kayıt yaptırabilirsiniz. Etkinlik altı yaş ve üstü çocuklar için 10 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. Code.org'un diğer eğitimlerine bu linkten ulaşabilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim