Anlık Bildirim

Kripto madencilik çiftlikleri birer birer çöküyor

Kripto para piyasasındaki çöküşten en fazla madenciler etkileniyor. Maliyetlerini karşılayamayan kripto madencilik çiftlikleri birbiri ardına kapanıyor veya iflas ediyor.

Kripto para piyasasının bu yıl büyük bir çöküş içerisine girmesi zincirleme olarak bağlı tüm sektörleri etkilemeye başladı. Yonga sektörü, finans sektörü, iş dünyası derken şimdi de madencilik sektörü krize girdi.

Birbiri ardına kapanıyor 

Sunucu tabanlı olarak çalışan ve madencilere donanım kiralayan ABD tabanlı Giga Watt firması iflas başvurusu yaptı. Kripto para değerlerinin düşmesinin yanına bir de kazım oranları düşünce sermaye hızla eridi. Faaliyetlerine başladığında 70 milyon dolar finansal destek elde eden firmanın elinde sadece 50 bin dolar kaldığı ifade ediliyor

Firmanın kendi para birimini çıkardığı ve 22 milyon dolar topladığı ICO da dolandırıcılık iddiasıyla davalık olmuştu. Eylül ayında 63 kişilik ekibi 16 kişiye indiren firmanın sadece bir madencilik havuzunun kaldığı belirtiliyor.

Diğer taraftan madencilik havuzlarında da işler iyi gitmiyor. Ekonomik anlamda bir getirisi kalmayan havuzların elektrik ve işletim maliyetleri zarar oluşturmaya başladı. Orta ve küçük ölçekli pek çok madencinin Antminer gibi ekipmanlarını satarak pazardan çekildiği aktarılıyor.

F2Pool ve Bixin gibi büyük havuzlarda da ayrılıklar yaşanıyor. On binlerce madencinin sistemi kapattığı ve rafları boşalttığı gelen bilgiler arasında. Kripto para piyasasındaki çöküş böyle devam ederse madencilik tamamen bitme noktasına gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12728 kez okundu.
11 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), f2pool ve
2 etiket daha giga watt Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim