Anlık Bildirim

Lockheed Martin F-35B Lightning II, dikey konumda ilk kalkışını gerçekleştirdi

Başta Amerika olmak üzere Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya ve Birleşik Krallık tarafından ortaklaşa geliştirilen saldırı uçağı Lockheed Martin F-35B Lightning II, dikey konumda ilk kalkışını gerçekleştirdi.
Lockheed Martin'in resmi sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile 10 Mayıs tarihinde ilk dikey kalkışını yaptığını öğrendiğimiz savaş uçağı, kısa alanlarda kalkış ve iniş amacıyla geliştiriliyor. Ön tarafında yer alan fan ve aşağıya doğru dönebilen motor sistemi sayesinde dikey olarak hareket edebilen uçak, daha önce de ilk dikey inişini gerçekleştirmişti.
Üç farklı yapılanma içerisinde "kısa kalkış dikey iniş (STOVL)" versiyonu olan Lockheed Martin F-35B Lightning II (Birim maliyeti 150 milyon dolar), ABD'nin en pahalı (Yaklaşık 40 milyar dolar) sistemleri arasında yer alıyor ve aynı zamanda ülkenin insanlı son savaş uçağı projesi olarak gösteriliyor. 
Lockheed Martin tarafından yayınlanan F-35B Lightning II dikey iniş videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Uçak hakkında detaylı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim