Anlık Bildirim

Lytro, video kamera için planlar yapıyor

Geçen yılın en önemli teknolojilerinden birisi Lytro firması tarafından tanıtılan odaksız ışık alanı kamerasıydı. Kameranın lensleri çeşitli yönlerden gelen 11 milyon ışık hüzmesini yakalıyor ve cihazın içerisindeki ışık alanı motoru bunları işleyerek HD kalitesinde fotoğraflara dönüştürüyor. Bu sayede fotoğrafın her noktasına odaklanmak mümkün oluyor.
Popular Science tarafından geçen yılın en iyi 100 teknolojisi arasında gösterilen Lytro kamerası konusunda bilinenler az. Firmanın kurucusu Ren Ng, ürünün özellik ve kapasitesi hakkında ayrıntılı bilgi vermekten kaçınıyor. 8x zoom ve F/2 diyafram özellikleri sunan gelişmiş lenslerin üretici firması da gizlenen bilgiler arasında. Çünkü kamera bu lens esas alınarak üretilmiş.
Ren Ng'nin kameradan sonraki hedefi ise ışık alanı teknolojisini video için kullanmak. Işık alanı teknolojisi içeren video kameralarda kullanılabilecek işleme gücünü şu an karşılayabilecek bir işlemci yok. Firma şimdilik fotoğrafçılık alanındaki imkanlarını genişletmek üzerine odaklanıyor. Ancak video kamera opsiyonu uygun zamanı bekleyecek.
Lytro kamerası üzerinde düşünülen diğer bir ayrıntı kablosuz yetenekleri. Cihazda Bluetooth ve Wireless tek bir yonga üzerinde bulunuyor. Kablosuz senkronizasyon ve doğrudan paylaşım gibi özellikleri yok. Lytro'nun sonraki güncellemesinde bu yetenekler geliştirilecek.
Ng bunun yanında teknolojinin lisanslanması veya diğer firmalarla ortaklık yapılması konusunda da hazırlıklar yapıyor. Kameranın beklenen satış rakamının altında kalması durumunda alternatif planlar devreye sokulacak.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3447 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lytro
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim