Anlık Bildirim

MWC 2014 : Snapdragon 805 yongaseti 300Mbps LTE hızlarına ulaşabilecek

MWC 2014 : Snapdragon 805 yongaseti 300Mbps LTE hızlarına ulaşabilecek

Yongasetlerine hücresel iletişim yongalarını da entegre ederek hem en iyi performansa hem de en hızlı internet bağlantısına sahip mobil cihazların önünü açan Qualcomm, Snapdragon 805 yongasetinde de önemli bir başarıya imza atıyor.

MWC 2014 etkinliğinde Samsung ile bir demo yapan firma, henüz piyasada olmayan Snapdragon 805 yongasetli Galaxy Note 3 modeli ile 300Mbps LTE hızlarına ulaşabildi. 

Qualcomm, bu hızlara Snapdragon 805 yongasetine entegre ettiği yeni iletişim yongası ile erişebiliyor. Gobi 9x35 adlı iletişim yongası yeni LTE Advanced Cat 6 standardına destek veriyor. Bu standart ise LTE bağlantı hızlarını en yüksek değer olan 300Mbps seviyesine kadar çıkarıyor.

Gobi 9x35 ayrıca LTE, 3G, EDGE, GPRS gibi önceki tüm iletişim altyapılarına da destek sunuyor. Model 20nm fabrikasyon süreciyle üretildiği için zar alanından da tasarruf ediyor. 

Bilindiği gibi önceki LTE Advanced ağları 150Mbps bağlantı hızlarına kadar çıkmaktaydı. Bu hızlara destek veren Snapdragon 800 yongaseti hatırlanacağı üzere Galaxy S4 LTE-A versiyonunda kendisine yer bulmuştu. 

Demoda sergilenen Galaxy Note 3 modelinin Snapdragon 805 yongasetine sahip olması, bu versiyonun yakın zamanda Güney Kore'de piyasaya çıkabileceği iddialarına sebep oldu. Ancak bu cihazlar sadece LTE Advanced altyapısının desteklendiği ülkelerde belirtilen hızlara ulaşabiliyor. Şu anda Güney Kore'de LTE-A altyapısı tüketiciye sunulmuş durumda. Avrupa'da ise denemeler devam ediyor. Son olarak Sochi Olimpiyatlarında Huawei altyapısı ile bölgede LTE-A hizmeti sunulmuştu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11984 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim