Anlık Bildirim

MWC 2015 : Runcible yılın en ilginç akıllı telefonu olmaya aday


MWC 2015 : Runcible yılın en ilginç akıllı telefonu olmaya aday

Günümüzde akıllı telefonlar tüketicinin ilgilerin göre şekilleniyor ve piyasaya sürülüyor. Ancak bazen yeni bir dönemi başlatmak amacıyla öne çıkanlar da mevcut. MWC 2015 fuarında tasarımıyla ilgi çeken Runcible bunlardan birisi.
Akıllı telefon sonrası dönem olarak adlandırdığı bir döneme uygun tasarlanan Runcible, daire biçiminde bir tasarıma sahip. Arka kısımda ahşap veya 3D olarak basılmış materyaller kullanılıyor ve sadece bir kamera yuvası mevcut.
Ön kısımda ise ayna vazifesi gören bir ekran bulunuyor. Aslında akıllı telefondan ziyade akıllı bir cep saati olarak nitelendiriliyor. Sürekli elinizde tutarak kullanacağınız bir cihaz olarak değil ihtiyacınız olduğunda şıklığınızı bozmadan elinize alabileceğiniz bir iletişim cihazı olarak düşünülebilir.
Cihazda herhangi bir buton ve hoparlör yer almıyor. Telefon görüşmeleri için kulaklık kullanmanız gerekiyor. Ayrıca cihazda Firefox işletim sistemi ile çalışıyor. Ancak cihaz için özel bir arayüz hazırlandmadığı belirtiliyor. Tüm işlemler Firefox'un web arayüzü üzerinden gerçekleştiriliyor.
Cihaz WiFi, Bluetooth, LTE gibi tüm iletişim olanaklarına sahip. Yine de kullanıcıların rahatsız olmaması açısından cihaz herhangi bir bildirim mesajı veya sesi vermiyor.
Cihazın diğer bir dikkat çekici özelliği arka kapağın çıkarılarak doğrudan donanıma erişilebilmesi ve bazı parçalarının değiştirilebilir olması. Project Ara konseptini hatırlatan bu özelliğin ne derece verimli olduğu şimdilik bilinmiyor. Model yıl sonuna doğru satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim