Anlık Bildirim

Maliye Bakanı: Dört kurum Bitcoin çalışması yürütüyor

Bitcoin'in ülkemizdeki hukuki boyutu henüz belirlenmiş değil. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu konuda dört resmi kurumun çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Detaylar:

Maliye Bakanı: Dört kurum Bitcoin çalışması yürütüyor Tam Boyutta Gör

Devletin kıskacına giren Bitcoin için çalışmalar sürüyor. Son zamanlarda çıkan haberlerde devletin Bitcoin’den vergi almak için yöntemler aradığı bilgisine yer vermiştik. Bununla ilgili olarak Bitcoin’in yasal olarak tanımlanmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor. Maliye Bakanı, Bitcoin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bir soru üzerine Bitcoin için dört kurumun çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Bitcoin konusunda gerek Merkez Bankası gerek Hazine Müsteşarlığı gerek Sermaye Piyasası Kurulu gerekse Maliye Bakanlığı, bu konuyu teknik açıdan çalışıyorlar. Bir noktaya geldiğinde kurumlar arası ortak bir değerlendirme yaparak, bu konudaki hem hukuki altyapıyı hem de bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yaparız.” şeklinde konuştu.

Bitcoin'den Vergi Alınıyor Mu? 

Bitcoin ile ilgili yanıt bekleyen bir diğer nokta ise vergi konusu. Bitcoin alım/satım işlemlerinden ya da Bitcoin yatırımları ile elde edilen gelirlerden vergi alınıp alınmayacağı konusu merak ediliyor. Ülkemizde henüz Bitcoin'in yasal bir tanımı mevcut olmadığı için bu soruya yanıt vermek zira Bitcoin şu an için Vergi Usul Kanunu ve Gelir Vergisi Kanunu'ndaki; emtia, yabancı para veya sermaye piyasası aracı gibi vergiye konu olan unsurlardan herhangi birisine dahil değil.

Bitcoin’in emtia olarak değerlendirilmesi halinde 24 bin TL’den fazla kazanç elde edenler vergi ödemek zorunda kalacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5540 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim