Anlık Bildirim

Mercedes-Benz otomobillerinde Microsoft ile ortaklığa gidiyor

Berlin’de gerçekleştirilen IFA 2016 etkinliğinde sahne alan Mercedes-Benz, Microsoft ortaklığıyla geliştirilen ve araçları ufak bir ofise dönüştürecek yeni projesini duyurdu.
Ulaşımda araçlarının giderek daha akıllı ve otonom hale gelmesiyle birlikte teknoloji sektörüyle otomotiv sektörü arasındaki bağlar giderek güçleniyor. Sunulan üstün fonksiyonel özelliklerle kullanıcı deneyimini arttırmak isteyen üreticiler bu kapsamda yeni fikirler geliştirmeye devam ediyorlar.
Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen IFA 2016 etkinliğinde çeşitli açıklamalarda bulunan Mercedes-Benz, "In Car Office" adı verilen yeni projesini görücüye çıkardı. Microsoft ile ortaklığa giden dünya devi otomobil üreticisi, Microsoft Exchange başta olmak üzere Office altyapısında bulunan ve özellikle çalışanların iş yaşantılarında kullandıkları bazı uygulamaları otomobillerine entegre etmeyi hedefliyor.

 
Otomobiller taşınabilir ofislere dönüşüyor 

Sürücülerin seyahat sırasında araç içerisindeki ekrandan takvime, yapılacaklar listesine ve kişi bağlantılarına kolaylıkla ulaşmalarını isteyen Mercedes-Benz, böylelikle sürüş sırasında toplantı organize etme, telefonla görüşme, randevu ayarlama gibi belirli işlemlerin gerçekleştirilmesini istiyor.
Sürüş deneyimine verimliliği arttıracak akıllı fonksiyonlar kazandıracak projenin amacının araçları ufak bir ofise dönüştürmek olmadığı söylense de, otomatik pilotların daha stabil hale gelmesiyle çalışmaların bu yönde şekilleneceği düşünülüyor. Planlamalara göre önümüzdeki yılın ilk yarısında hayata geçirilecek "In Car Office" projesinin güvenlik açısından oluşturabileceği zafiyetler de büyük önem taşıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6503 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, sürücüsüz otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim